Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile
Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile

Află din rândurile de mai jos cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn!

Mobilierul din lemn înfrumusețează orice încăpere însă, din păcate, este destul de greu de întreținut deoarece apar zgârieturi din cauza mutării obiectelor, contactului cu suprafețe dure sau chiar a animalelor de companie. Deși poate părea greu de reparat, există soluții accesibile și ușor de aplicat, care pot reda aspectul inițial al mobilierului fără a fi nevoie de produse costisitoare. Află din rândurile următoare cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile!

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile

Curăță suprafața

Citește și: Semne că nivelul de umiditate din casa ta este prea scăzut sau prea ridicat

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să decorezi locuința ieftin și cu gust. Salvează spațiul din casa ta și încearcă următoarele idei

Înainte de a încerca orice metodă de reparare trebuie să te asiguri că suprafața mobilierului este curată. O cantitate mică de praf sau murdărie împiedica soluțiile să adere corect și să își facă efectul. Așadar, este recomandat să utilizezi o lavetă moale și apă călduță pentru a șterge zona afectată. Dacă mobilierul este acoperit de urme de grăsime, adaugă puțin detergent de vase în apă. După curățare, lasă lemnul să se usuce complet înainte de a te ocupa de zgârieturi.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Lămâie stoarsă

Lămâia este o soluție eficientă pentru îndepărtarea zgârieturilor minore de pe mobilierul din lemn deoarece are proprietăți care ajută la estomparea imperfecțiunilor. Astfel, curăță mai întâi suprafața afectată, apoi aplică suc de lămâie pe o lavetă din microfibră și freacă ușor zgârietura timp de câteva minute.

Dacă vrei și este mai ușor, folosește direct o felie de lămâie pe suprafața deteriorată. În multe cazuri, zgârietura va deveni mai puțin vizibilă după acest proces.

Miez de nucă

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile[Sursa foto: freepik]

Un alt truc este să folosești miezul de nucă deoarece conține uleiuri naturale care ajută la estomparea zgârieturilor minore. Tot ce trebuie să faci este să freci ușor un miez de nucă peste zgârietură, urmând direcția fibrei lemnului.

Uleiurile eliberate vor pătrunde în lemn și vor ajuta la estomparea imperfecțiunilor. După aplicare, lasă uleiurile să se absoarbă timp de câteva minute, apoi șterge suprafața cu o cârpă moale. Trucul acesta este ideal mai ales pentru mobilier din stejar sau nuc.

Zaț de cafea

Pentru mobilierul din lemn închis la culoare, zațul de cafea este o soluție excelentă. Amestecă puțină cafea măcinată cu apă pentru a forma o pastă densă, apoi aplic-o pe zgârietură folosind un bețișor de urechi sau o cârpă moale.

Lasă pasta să acționeze timp de 10-15 minute, apoi șterge excesul. Dacă este necesar, repetă procesul până când zgârietura devine mai puțin vizibilă. 

Ceară de albine

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Manuela cedează din cauza lui Dorobanțu! „N-am trăit niciodată în viața mea așa ceva”. Aflați ce i-a făcut concurentul în noua ediție incendiară din „Casa iubirii” de vineri, 28 martie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Bomba ecologică ce pune în pericol viețile românilor! Dezvăluiri EXCLUSIVE- stirilekanald.ro

Dacă zgârietura este mai profundă sau dacă vrei să oferi un strat suplimentar de protecție mobilierului, poți folosi ceară de albine pentru că va crea și un strat protector împotriva altor deteriorări. Încălzește ușor o mică cantitate de ceară de albine până devine maleabilă, apoi aplic-o pe zgârietură cu degetul sau cu o cârpă moale. După câteva minute, lustruiește suprafața cu o lavetă curată pentru a uniformiza finisajul.

Creioane corectoare

Dacă ai nevoie de o soluție rapidă și eficientă, creioanele corectoare pentru mobilier sunt alegerea perfectă. Acestea sunt disponibile în diverse nuanțe de lemn și sunt ușor de aplicat. Tot ce trebuie să faci este să alegi o nuanță cât mai apropiată de culoarea mobilierului tău și să umpli zgârietura desenând peste ea.

Lac sau vopsea pentru zgârieturi adânci

Cum să repari zgârieturile de pe mobilierul din lemn cu produse accesibile[Sursa foto: freepik]

Pentru zgârieturile mai adânci, unde lemnul a fost afectat în profunzime, este necesară aplicarea unui strat subțire de lac sau vopsea. Alege un produs care se potrivește cu nuanța mobilierului tău și aplică-l cu o pensulă fină, având grijă să nu depășești zona afectată. După uscarea completă, poți lustrui suprafața cu o cârpă moale pentru a uniformiza aspectul.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

3 motive pentru care pisicile urăsc folia de aluminiu! Cu siguranță nu te așteptai la 3

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Jador, dat de gol de Bogdan Mocanu! Ce a făcut cu o seară înainte să anunțe că devine tătic?!

Monica Anghel reacționează după ce trupa Divertis a urcat pe scenă fără ea: "Inițial, i-am spus că merg". De ce artista nu mai colaborează cu renumitul grup umoristic din România

VIDEO Salată asiatică, varianta pentru zilele de post, rețeta pregătită de Alina Laufer. “Uitați cât de frumos arată, un curcubeu!”

De ce trebuie să mâncăm pește de Florii! Semnificația nebănuită a acestui aliment. Biserica Ortodoxă dă dezlegare la pește pe 13 aprilie 2025

Laura si fetița ei de 8 ani, ucise. A intrat peste ele în casă și...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies