Cum să reduci gândirea excesivă în relații: Top 10 sfaturi practice pentru o perspectivă mai sănătoasă

cum sa reduci gandirea excesiva in relatie
Cum să reduci gândirea excesivă în relații

Gândirea excesivă poate dăuna fie că vă aflați într-o relație sau nu. Însă știați cum o puteți diminua?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți reuși să vă reduceți acele gânduri negative, în momentul în care vă aflați într-o relație.

 

Cum să nu te gândești prea mult într-o relație

1. Căutarea ascultătorilor empatici

Gândirea excesivă provine adesea din temeri profunde, iar a avea în preajmă oameni care vă înțeleg și vă împărtășesc sentimentele poate fi atât validator, cât și ușurător.

Membrii familiei sau prietenii tăi de încredere ar trebui să contribuie la tiparele tale obsesive de gândire. A fi înțeles și empatizat cu el atunci când abordezi acest lucru emoțional îți permite să-ți spui sentimentele și temerile.

2. Convinge-te să nu te gândești prea mult

Încercarea de a te împiedica să gândești excesiv este contraproductivă. În consecință, deoarece supragândirea este adesea mai degrabă emoțională decât logică, o abordare pur rațională poate atrage atât supragândirea, cât și izolarea.

Citește și: Valentin Sanfira a vorbit despre iubirea adevărată pe care i-o poartă soției sale: „Eu mi-am dat seama că am iubit-o doar pe Codruța și că este singura mea dragoste.”

cum sa reduci gandirea excesiva
Cum să reduci gândirea excesivă în relații[Sursa foto: freepik]

Citește și: Depășește dorul: 8 Pași practici pentru a merge mai departe și a găsi pacea interioară

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3. Comunicați deschis cu partenerul

Este important să începi să vorbești cu partenerul tău, chiar dacă sunteți într-o relație nouă. Exprimarea temerilor și a grijilor este esențială pentru a construi încredere și înțelegere între cei doi îndrăgostiți, chiar dacă acest lucru poate fi intimidant. Chiar dacă pare irațional, împărtășește-ți opiniile cu partenerul tău. Construiți stima de sine și întăriți legătura prin această comunicare deschisă.

4. Aflați de ce vă simțiți așa

Gândirea excesivă are motive bune. Gândește-te la motivele pentru care te concentrezi atât de mult pe această relație. Experiențele anterioare pot avea un impact semnificativ asupra modului în care vă gândiți să nu luați prea mult în considerare o relație! Vizitarea unui terapeut sau consilier poate ajuta la identificarea problemelor esențiale și la abordarea acestora.

cum sa scapi de gandirea excesiva
Cum să reduci gândirea excesivă în relații[Sursa foto: freepik]

5. Fii prezent acum

Gândirea excesivă apare de obicei din preocupări nefondate. În momentele în care mintea ta începe să nu mai aibă control, adu-o în prezent, mai degrabă decât în trecut sau viitor. Respirați profund în timp ce vă concentrați asupra rezultatelor pe care le puteți obține în relația dvs.

6. Faceți o listă de recunoștință

În fiecare zi, scrie o listă de recunoștințe pentru a-ți schimba atenția asupra aspectelor bune ale relației tale. Recunoaște toate lucrurile bune care se întâmplă în jurul tău și apreciază-le pentru că te fac să te simți mai optimist.

Cum să reduci gândirea excesivă în relații[Sursa foto: freepik]

7. Fii activ

Din punct de vedere științific, exercițiile fizice pot ajuta la scăderea anxietății și la clarificarea mentală.

În consecință, dacă gândirea excesivă îți afectează mintea, oprește-te și concentrează-te pe ceva fizic, cum ar fi o plimbare rapidă sau o activitate fizică.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

8. Practică de meditație

Într-adevăr, meditația poate ajuta la reducerea stresului. Există multe moduri în care puteți face acest lucru, cum ar fi să mergeți la o clasă de meditație sau să folosiți o aplicație de mindfulness acasă pentru a vă ajuta să vă concentrați, permițând sentimentelor pozitive de încredere și dragoste să înlocuiască îndoielile și fricile. Veți găsi răspunsuri la întrebările dvs. în timp ce meditați. Amintiți-vă că sunteți în posesia răspunsurilor; trebuie doar să fii mai atent.

overthinking in a relationship
Cum să reduci gândirea excesivă în relații[Sursa foto: freepik]

9. Scrieți-vă sentimentele

Scrierea în jurnal a gândurilor intruzive poate ajuta oamenii care se confruntă cu anxietate. Considerați să-l scrieți într-un jurnal sau să-l trimiteți unui partener, chiar dacă nu intenționați să-l trimiteți cuiva altcuiva.

10. Folosește puterea minții

Recunoaște că ai controlul asupra gândurilor tal e. Pentru a evita gândirea excesivă, îndepărtați-vă deliberat de gândire, ca și cum ați schimba canalele de la televizor. Poți merge mai departe cu încredere și cu mintea limpede,

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

semne gandire excesiva
Cum să reduci gândirea excesivă în relații[Sursa foto: freepik]Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Depășește dorul: 8 Pași practici pentru a merge mai departe și a găsi pacea interioară

4 zodii care amână căsătoria cât pot de mult. Le e frică să facă pasul decisiv în relație

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Lumea actoriei a pierdut încă un talent! Bob Newhart a murit la 94 de ani: "Tatăl nostru a murit înconjurat de toată familia noastră"

Ramona Gabor, despre decesul tatălui ei. Accidentul pe care l-a avut cu 10 ani înainte să își piardă viața. „El nu trebuia să se atingă de alcool, iar tata era român adevărat.”

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies