Cum sa prepari cele mai gustoase cornuri pufoase cu branza!


Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

 

INGREDIENTE
Aluat:
2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
1 cub drojdie
200 ml lapte cald
200 ml apa calda
100 ml ulei
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
600-700 g faina
50 g margarina topita (pentru a unge foile)
500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)
Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.
Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul apoi fiecare foaie se taie in 8 felii. La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pt fiecare foaie astfel se obtin 48 de cornuri. Se aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.
Sursa: Bucataras.ro

INGREDIENTE

Aluat:


2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
1 cub drojdie
200 ml lapte cald
200 ml apa calda
100 ml ulei
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
600-700 g faina
50 g margarina topita (pentru a unge foile)

500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul apoi fiecare foaie se taie in 8 felii. La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pt fiecare foaie astfel se obtin 48 de cornuri. Se aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.

Sursa: Bucataras.ro

 


Citește și:

Horoscop zilnic vineri, 23 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să se mai distreze înainte de o nouă relaţie!

Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Cine este cea mai frumoasă femeie din lume. Oamenii de știință au dat verdictul

Sfatul zilei de astăzi, vineri 23 octombrie 2020. Racii primesc o veste importantă

Adda le-a arătat fanilor burtica de gravidă! "Aşteptând ziua cea mare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Rus, declaraţii incendiare despre Andreea Tonciu! Fosta concurenta de la „Bravo, ai Stil! Celebrities" îngroapă securea războiului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri