Cum sa prepari cele mai gustoase cornuri pufoase cu branza!

Cum sa prepari cele mai gustoase cornuri pufoase cu branza!
Cum sa prepari cele mai gustoase cornuri pufoase cu branza!

Se pastreaza pufoase pentru mult timp datorita retetei pentru aluat (amestecul de apa si lapte) si al modului de dospire si lucrare al aluatului.

 

INGREDIENTE
Aluat:
2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
1 cub drojdie
200 ml lapte cald
200 ml apa calda
100 ml ulei
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
600-700 g faina
50 g margarina topita (pentru a unge foile)
500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)
Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii.
Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.
Foile se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul apoi fiecare foaie se taie in 8 felii. La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile.
Aceasta procedura se repeta pt fiecare foaie astfel se obtin 48 de cornuri. Se aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.
Sursa: Bucataras.ro

INGREDIENTE

Aluat:


2 oua (un galbenus l-am folosit pentru a unge cornurile)
1 cub drojdie
200 ml lapte cald
200 ml apa calda
100 ml ulei
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
600-700 g faina
50 g margarina topita

(pentru a unge foile)

500 g branza faramata pentru umplutura (eu am folosit telemea slab sarata)

Se dizolva drojdia in apa calda, se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se imparte aluatul in 6 parti egale, fiecare bucata de coca se intinde cu ajutorul sucitorului in forma rotunda cat marimea unei farfurii. Foile obtinute se ung cu margarina ca sa nu se lipeasca intre ele si se aseaza una peste alta pe o tava sau farfurie plata.Foile
se tin la frigider timp de 1 ora la dospit. Se ia fiecare foaie si se intinde separat cu sucitorul apoi fiecare foaie se taie in 8 felii. La baza fiecarei felii se pune branza si se ruleaza spre interior obtinand cornurile. Aceasta procedura se repeta pt fiecare foaie astfel se obtin 48 de cornuri. Se aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc la cuptor pana se rumenesc.


Sursa: Bucataras.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tragedie de nedescris pentru o femeie, care a căzut de la etajul 10 al unui bloc, având în brațe gemenii de trei ani

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Iancu Sterp, împins în apă după ce a anunțat că a fugit cu nasa lui în Turcia: „Vă sun de patru zile și nu răspundeți la telefon? Răspundeți la telefon!”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies