Află din rândurile de mai jos cum să prepari cel mai bun matcha!
Matcha este o populară pudră de ceai verde japonez care este regăsită în latte-uri și înghețată, cât și smoothie-uri sau glazuri pentru prăjituri. Cea mai simplă modalitate de a savura această băutură este prin prepararea unui ceai fierbinte, spumos, care îți oferă atât energie, cât și o senzație de calm. Află din rândurile următoare cum să prepari deliciosul matcha!
Ce este matcha
Citește și: Care sunt cele mai bune ceaiuri. Un ceai este plin de antioxidanți și cel mai recomandat pentru femei
Matcha este o pudră de ceai verde obținută din frunze uscate și măcinate foarte fin. Spre deosebire de ceaiul verde obișnuit, în care frunzele sunt infuzate și apoi aruncate, în cazul matcha-ului întreaga frunză este consumată, deoarece pudra este amestecată direct în apă sau lapte.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, matcha conține mai multă cafeină decât ceaiul verde obișnuit, dar efectul său unul mult mai blând. Nu vei simți aceeași stimulare intensă ca după o cafea, dar vei avea energie și vei deveni vizibil mai calm.
Este o băutură perfectă pentru începutul zilei pentru că îți oferă un echilibru între revigorare și relaxare.Cum să alegi matcha de calitate
Atunci când achiziționezi matcha pentru prima dată, s-ar putea să te simți copleșită de varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Există două tipuri principale de matcha, de grad ceremonial și de grad culinar. Ceaiul ceremonial este mai scump, fiind obținut din frunzele cele mai tinere și având o aromă mai fină și mai puțin amară.
Pe de altă parte, matcha de grad culinar este mai potrivită pentru utilizarea în prăjituri sau băuturi cu lapte. Pentru cei care își doresc o băutură de calitate, ceaiul de grad ceremonial oferă o experiență superioară.Cum să prepari cel mai bun matcha
Citește și: Bomba ecologică ce pune în pericol viețile românilor! Dezvăluiri EXCLUSIVE- stirilekanald.ro
- Pentru început, trebuie să cerneți pudra într-un bol mic sau într-o cană, pentru a evita formarea de cocoloașe. Astfel, este recomandat să utilizați o sită fină pentru a obține o băutură fără impurități.
- Mai apoi, adăugați aproximativ 60 ml de apă fierbinte. Apa nu trebuie să fie clocotită, ci să fie la o temperatură de aproximativ 70-80°C pentru a nu distruge nutrienții din matcha și pentru a evita un gust amar.
- În al treilea pas trebuie să amestecați bine cu telul de bambus într-o mișcare zigzag, de la stânga la dreapta, până când pudra se dizolvă complet în apă și se formează o spumă fină deasupra băuturii. Nu amestecați în cerc, deoarece acest lucru nu va crea spuma dorită.
- După ce ai obținut o spumă uniformă, adaugă încă apă fierbinte, până ajungi la cantitatea dorită. Dacă vrei un matcha latte, poți adăuga lapte aburit în loc de apă fierbinte pentru a obține o băutură mai cremoasă și mai bogată.
- Dacă îți place matcha mai dulce, adaugă câteva picături de miere, sirop de arțar sau alt îndulcitor preferat. De asemenea, poți experimenta cu vanilie sau scorțișoară.
Ce beneficii uimitoare are matcha
Pe lângă faptul că matcha este o băutură delicioasă și de-a dreptul savuroasă, aceasta are un conținut ridicat antioxidanți, ajută la reducerea inflamației și protejează organismul împotriva radicalilor liberi. De asemenea, datorită conținutului de cafeină, matcha oferă celor care o beau un plus de energie care durează mai mult decât cel dat de cafea, fără efectele secundare neplăcute precum nervozitate sau insomnie. Matcha sprijină sănătatea inimii și ajută la creșterea concentrării și a performanței mentale, datorită L-theaninei, un aminoacid care se găsește în mod natural în frunzele de ceai.