Bautori de cafea sunt peste tot. Fie ca discutam despre cafeaua consumata in cadrul intalnirilor oficiale sau despre cafeaua servita social, cafeaua este mai degraba un ritual, un pretext de a comunica.
Dar de ce sa nu recunoastem, ne place si gustul. Si aroma cafelei proaspete dimineata este de neegalat.
Asadar, cum facem sa fie buna din toate punctele de vedere? Sau cum ii limitam posibilele efecte negative asupra organismului? In primul rand, trebuie sa mentionam ca cercetarile au exclus de-a lungul timpului implicarea singulara a cafelei in afectiuni foarte grave.
Dar exista metode de a minimaliza si mai mult orice pericol, oricat de redus ar fi el. Si anume: cafeaua pe care o cumparam ar fi de preferat sa fie cat mai calitativa (culturi bio sau, cel putin, foarte atent selectionate), boabe (aparatele disponibile pe piata si cele folosite deja in multe cafenele si nu numai au dispozitive de macinare), sa fie consumata fara zahar si fara alte produse adaugate (frisca, pudre).
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro