Datorită substanţelor nutritive conţinute, uleiul de cătină acţionează ca un tonic general, ajută la întărirea sistemului imunitar, combate stresul şi contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Uleiul de cătină este bogat în vitaminele A, B, C, şi în minerale cum sunt magneziul, calciu şi fierul. Mai conţine şi acizi graşi esenţiali Omega-3, Omega-6, Omega-7 (bun pentru piele, ten şi unghii) şi Omega-9. Printre compuşii cei mai importanţi ai plantei se numără şi carotenoidele şi serotonina. Aceasta din urmă combate infecţiile din organism şi contribuie la vindecarea rănilor şi a arsurilor.
Ai nevoie de circa 150 g de bobiţe proaspete de cătină şi 150 ml de ulei de măsline. Speli bine boabele de cătină sub jet de apă rece, apoi le laşi la scurs. După aceea le mărunţeşti şi le pui într-un borcănel, cu tot cu uleiul de măsline. Pui capacul şi laşi să stea 3 săptămâni la temperatura camerei.