Cum să ornezi ouăle de Paște cu frunze

oua de Paste cu frunze
Cum să ornezi ouăle de Paște cu frunze

Sărbătorile pascale vin la pachet cu nenumărate bunătăți pregătite de gospodine. Însă știați cum puteți orna ouăle de Paște, pentru a fi cât mai autentice?

Aflați din rândurile următoare cum puteți orna mai exact ouăle de Paște, cu frunze și nu numai, dar și cum ar trebui să le pregătiți, pentru a fi numai bune de ornare.

 

Idei de ornare a ouălor de Paște cu frunze

Ornare cu frunze

Veți avea nevoie de următoarele produse: ouă cu o coajă albă, ciorapi vechi de nylon (mai subțiri la material), foi de ceapă și frunze mici.

Tot ce trebuie să faceți este să spălați ouăle foarte bine, iar apoi să aranjați frunzele pe acestea, după cum vă doriți. Se recomandă să folosiți frunze cât mai subțiri, pentru a sta lipite datorită apei. Apoi veți înfășura fiecare ou într-o bucată de ciorap, cât mai strâns, pentru ca frunzele să nu cadă. Puneți ouăle pe foc, într-o oală cu apă și adăugați și foile de ceapă.

Așteptați până în momentul în care apa se va fierbe, pentru a stinge focul și pentru a acoperi oala cu un capac, iar timp de aproximativ 15 minute lăsați-o în acest mod.

După ce a trecut acest timp, puteți scoate ouăle și le puteți pune într-un castron, în care veți turna apa rece, pentru a le mai lăsa mai apoi încă aproximativ 15 minute în apă. După aceste minute puteți scurge apa rece, ouăle le veți scoate din ciorapi și veți dezlipi cu grijă frunzele, iar modelul este gata!

idei de ornare a oualor de paste cu frunze

Citeste si: Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei de rețete gustoase și ușor de preparat

Modelul de la cravată

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Veți avea nevoie de următoarele produse: ouă, frunze, cravate vechi (cu modele diverse), oțet și câteva bucăți de pânză albă.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cravatele și să înfășurați în ele ouăle, alături de frunze. Apoi fiecare pachețel se va pune într-o bucată de pânză albă, pe care le veți așeza într-o oală cu apă, peste care veți turna un sfert de cană de oțet.

Le lăsați la fiert timp de aproximativ 20 de minute, iar după acest timp, veți scurge apa, veți scoate ouăle din apă și le veți pune într-un prosop, pentru a le lăsa la uscat.

În momentul în care s-au răcit, puteți îndepărta bucata de pânză albă și de cravată, dar și frunzele, iar modelul este gata!

mozaic din coji de oua model de paste

Citeste si: Cum poți scăpa de kilogramele în plus adoptând dieta cu deficit caloric

Mozaic din coji de ouă

Veți avea nevoie de următoarele produse: ouă nevopsite (fierte), ouă vopsite, frunze și lipici.

Tot ce trebuie să faceți este să urmați modelul anterior cu frunze, pentru a le orna pe cele fierte, iar apoi veți sparge câteva ouă dintre acestea, pentru a vă folosi de cojile acestora. Bucățelele mici din aceste coji, le veți lipi pe cojile ouălor nevopsite, în funcție de cum vă doriți să fie modelul. Trebuie să țineți cont totuși, să nu le sfărâmați.

După ce ați așezat bucățelele de coji exact așa cum ați dorit, modelul este gata!

Citește și: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

modelul de cravata la ouale de paste

Citeste si: Urări de Paște scurte, dar frumoase, pe care să le trimiți celor dragi de Sărbători

 

Cum să pregătești ouăle de Paște pentru ornare

Pentru a avea ouă cât mai frumoase de Paște, în primul rând ar trebui să alegem ouăle cât mai bine. Acestea ar trebui să fie albe, pentru a se vopsi mai ușor. Se recomandă, de asemenea, ca ouăle să fie vechi de aproximativ o săptămână, nu proaspete, pentru ca acestea să se decojească mai ușor.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont, ține de fierberea acestora. Tot ce trebuie să faceți este să așezați ouăle crude într-o cratiță plină cu apă rece, iar focul să fie mai mare, până în momentul în care acestea încep să fiarbă, imediat după, focul se va regla la o intensitate medie. Dacă doriți ca gălbenușurile să fie fierte complet, atunci timpul de fierbere este de 15 minute, în cazul celor mici, iar în cazul celor mari, de 17 minute. Puteți reduce timpul de fierbere cu aproximativ 5 minute, pentru ca gălbenușurile să fie cleioase. Apoi veți scurge ouăle și le veți așeza sub apă rece, pentru ca gălbenușurile să nu se înverzească.

Aceștia sunt cei doi pași pe care ar trebui să îi urmați, pentru a pregăti ouăle de Paște, pentru ornare. Puteți alege un model din cele precizate anterior, pentru ca ouăle să fie cu adevărat impresionante și autentice.

cum sa pregatesti ouale de paste pentru ornare

Citeste si: Cât timp fierbi corect un OU. “Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos.



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Cât timp se fierbe oul de gâscă. Fiert: moale, tare sau mediu

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies