Cum sa nu te ingrasi deloc de Paste! Respecta aceste reguli!

Cum sa nu te ingrasi deloc de Paste! Respecta aceste reguli!
Cum sa nu te ingrasi deloc de Paste! Respecta aceste reguli!

Ne ridicam greu de la masa de Paste nu doar pentru ca mancam prea mult, ci si pentru ca facem combinatii deloc fericite, care duc la disconfort abdominal.

 

E important sa facem alegerile in cunostinta de cauza. Iar cum Pastele se anunta o perioada a abundentei, e un bun punct de plecare in educarea noastra intr-ale alimentatiei.
"In general, mie nu imi place sa combin carnea si pestele cu alimente cu continut mare in amidon, cum sunt: fasolea boabe, mazarea, porumbul, nautul, lintea, pastele fainoase, mamaliga, orezul, painea. Aceste combinatii produc fermentatie si urmarea ei- disconfort abdominal, flatulenta, crampe, balonare. O combinatie nefericita mi se pare si varza calita cu ciolan, afumatura, orez, un exemplu sugestiv fiind mancarea traditionala a romanilor: sarmale cu smantana si cu mamaliga. Nici fructele nu ar trebui consumate imediat dupa masa, din acelasi considerent, plus marirea secretiei de insulina pancreatica, ce va antrena si mai mult depunerea energiei data de alimente in rezervele de tesut adipos- adica se va mari stratul de grasime corporala.
Daca nu se poate renunta la dulciuri, cel putin sa nu se manance la sfarsitul mesei, ci la gustarea de dupa masa, lasand cam trei ore distanta. Atentie si la consumul de apa: nu in timpul mesei! Ori inainte cu 15-30 minute sau dupa 30 minute de la masa. Bauturile alcoolice ar trebui consumate ocazional si in cantitati mici, mai ales cele tari. Au calorii, deci ingrasa si cresc si pofta de mancare.
Atentie, cei care doresc sa slabeasca!", spune nutritionistul Camelia Olteanu.
Sursa

E important sa facem alegerile in cunostinta de cauza. Iar cum Pastele se anunta o perioada a abundentei, e un bun punct de plecare in educarea noastra intr-ale alimentatiei.

"In general, mie nu imi place sa combin carnea si pestele cu alimente cu continut mare in amidon, cum sunt: fasolea boabe, mazarea, porumbul, nautul, lintea, pastele fainoase, mamaliga, orezul, painea.

Aceste combinatii produc fermentatie si urmarea ei- disconfort abdominal, flatulenta, crampe, balonare. O combinatie nefericita mi se pare si varza calita cu ciolan, afumatura, orez, un exemplu sugestiv fiind mancarea traditionala a romanilor: sarmale cu smantana si cu mamaliga. Nici fructele nu ar trebui consumate imediat dupa masa, din acelasi considerent, plus marirea secretiei de insulina pancreatica, ce va antrena si mai mult depunerea energiei data de alimente in rezervele de tesut adipos- adica se va mari stratul de grasime corporala.
Daca nu se poate renunta la dulciuri, cel putin sa nu se manance la sfarsitul mesei, ci la gustarea de dupa masa, lasand cam trei ore distanta. Atentie si la consumul de apa: nu in timpul mesei! Ori inainte cu 15-30 minute sau dupa 30 minute de la masa. Bauturile alcoolice ar trebui consumate ocazional si in cantitati mici, mai ales cele tari. Au calorii, deci ingrasa si cresc si pofta de mancare.
Atentie, cei care doresc sa slabeasca!", spune nutritionistul Camelia Olteanu.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies