Dimineața ar trebui să ne simțim odihniți după ce am dormit, gata să începem o nouă zi fresh și cu forțe proaspete, însă de cele mai multe ori nu este așa. Diverse aspecte ne dăunează starea de spirit și ne provoacă irascibilitate dimineața.
Pentru ca o zi să fie productivă, este necesar să ne simțim bine în prima parte a zilei. Descoperă în rândurile de mai jos ce obiceiuri trebuie să ai dimineața, dar și ce comportamente trebuie să eviți, pentru a îți începe ziua bine și plină de energie pozitivă!
1. Află de cât somn ai nevoie
Citește și: 9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine
Citește și: 9 semne ale organismului tău care îți arată că îi lipsește vitamina E
Este esențial să îți dai seama câte ore trebuie să dormi pe noapte pentru a te simți bine a doua zi dimineața. În general, un adult sănătos are nevoie de minim 8 ore de somn pentru ca a doua zi când se trezește corpul și mintea să fie la capacitate maximă de funcționare.
2. Păstrează un program de somn stabil
Este foarte important să nu ai fluctuații prea mari între orele de somn. Stabilirea unui program de somn cât de cât exact te va face să te simți mai odihnit a doua zi. Evită să pierzi nopțile iar apoi să încerci să recuperezi dormind peste 10 ore într-o noapte.
Încearcă pe cât posibil să te culci și să te trezești la aceleași ore în fiecare zi.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Bea suficientă apă
Hidratarea este foarte importantă, nu numai pentru somn, ci și pentru bunăstarea generală. Oamenii deshidratați au un somn mai rău față de cei care rămân constant hidratați pe timpul zilei. Așadar, bea minim doi litri de apă pe zi și începe-ți ziua cu un pahar mare de
apă pe stomacul gol.4. Un regim alimentar sănătos
Cu cât mănânci mai sănătos și eviți alimentele procesate, cu atât diverse aspecte din viața ta se vor îmbunătăți. Încearcă să mănânci cât mai mule legume, fructe și carne preparată în mod sănătos, pentru ca somnul tău să fie mai liniștitor. De asemenea, nu mânca nimic cu cel puțin două ore înainte de somn.
5. Petrece mai mult timp în lumină naturală
Soarele este vital în viața oricui. Chiar dacă lucrezi de acasă, încearcă să ieși zilnic din casă, pentru a beneficia de vitamina D pe care ți-o oferă lumina naturală. Dacă organismul tău nu se bucură de această lumină, nu își va da seama că atunci când a venit noaptea, trebuie să doarmă.
Citește și: Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător- stirilekanald.ro
6. Redu timpul de utilizare al electronicelor
Pe timpul zilei, majoritatea persoanelor stau în fața ecranelor, fie că este vorba de telefon, laptop sau televizor. Chiar dacă ai tinde să te relaxezi după o zi de muncă cu un film sau pur și simplu pe rețelele de socializare, este bine să eviți acest comportament. Lumina albastră a acestor electronice te va face să adormi mai greu și inevitabil te vei simți mai obosit a doua zi dimineața. Este recomandat ca înainte de somn să eviți aceste lucruri și să citești o carte mai bine.
7. Nu consuma cafeină seara
Pentru a te trezi bine dimineața este esențial să nu te culci la ore târzii în noapte. Consumul de cafeină, în special după orele prânzului te va face să adormi mult mai greu. Așadar, evită cafeaua, băuturile carbogazoase ce conțin cafeină, dar și ceaiul negru, în special în a doua parte a zilei. Este de preferat să consumi băuturi liniștitoare, precum ceaiul de mușețel.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.