8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi!

seminte de in beneficii
8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi!

În ciuda faptului că sunt puțin greu de introdus în alimentație, semințele de in au nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 8 motive pentru care ar trebui să consumați semințe de in, zilnic.

 

Ajută la combaterea colesterolului

In primul și în primul rând, semințele de in sunt cele care ne ajută să combatem colesterolul. Este cunoscut deja faptul că, colesterolul este inamicul numărul unu al unei inimi sănătoase, dat fiind faptul că o acumulare dăunătoare de colesterol în artere poate să devină extrem de periculoasă de a lungul timpului, ducând chiar și la apariția atacurilor de cord.

Acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să vă urmăriți nivelul de colesterol, iar în cele din urmă să-l țineți și sub control. Prin urmare, ar trebui cu siguranță să începeți să introduceți semințele de in în alimentație, acestea reprezentând o modalitate uimitoare de a ajuta în combaterea colesterolului, fiind pline de substanțe nutritive, precum acizi grași omega-3 și fibre, care ajută la promovarea sănătății inimii. Tot în semințele de in se regăsesc și surse bogate de lignani, care sunt compuși găsiți în plante, ajutând la reducerea riscului oricărei boli cardiovasculare.
În acest sens, trebuie menționat și avantajul prezenței fitosterolilor din semințele de in, care reduc cantitatea de colesterol pe care corpul o absoarbe.

Citește și: 10 beneficii uimitoare ale folosirii mierii pentru îngrijirea pielii. Arome delicioase și beneficii uimitoare

8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Citește și: 30 de alimente de inclus în dieta ta pentru o piele strălucitoare

Ajută la pierderea în greutate

Pe lângă faptul că semințele de in ajută să combatem colesterolul, acestea ne ajută să pierdem și în greutate. De asemenea, acestea, odată introduse în alimentația noastră zilnică sau din ce în ce mai des, vor ajuta și persoanele care încearcă să își gestioneze greutatea, dat fiind faptul că semințele de in se pot găsi și ca ingrediente în tabletele din fibre de in, care, cu acordul medicului, vor duce la reducerea apetitului general și a senzației de foame.

În plus, fibrele solubile din semințele de in ajută la încetinirea procesului de digestie, ceea ce vă va determina să aveți gustări mult mai rare, aportul de calorii să fie redus, iar în cele din urmă să pierdeți în greutate. Astfel, semințele de in ajută la pierderea în greutate prin intermediul scăderii indicelui de masă corporală, a greutății corporale, dar și a grăsimii abdominale.

8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Semințele de in pot aduce beneficii și pentru persoanele care își doresc ca tensiunea arterială să scadă și să se afle în limitele potrivite. Acestea sunt foarte eficiente în acest sens, chiar și pudra de semințe de in poate ajuta la atenuarea valorilor superioare și mai mici ale tensiunii arteriale. Astfel, odată cu ajutorul venit în acest sens, va scădea și apariția bolilor cardiovasculare și altor probleme legate de inimă.

8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Ajută persoanele care suferă de diabet

Pe lângă faptul că ajută persoanele care își doresc să piardă în greutate, semințele de in, consumate zilnic, vor ajuta și persoanele care suferă de diabet. Tot datorită lignanilor, regăsiți în semințele de in, aceștia vor ajuta să scadă și nivelul colesterolului, și vor menține totodată nivelul de zahăr din sânge, optim, în cele din urmă reducând riscul de afecțiuni cronice, precum diabetul.

A fost dovedit faptul că, persoanele care de-a lungul timpului au consumat semințe de in, au avut niveluri mai scăzute de glucoză și o sensibilitate mai mare la insulină. Prin urmare, un prim motiv de a implica mai des semințele de in în alimentație este legat de eficiența pe care o au în controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită fibrelor solubile prezente în acestea. Așadar, dat fiind faptul că fibrele solubile încetinesc cantitatea de zahăr absorbită în sânge, scade automat și nivelul zahărului aflat în sânge, aspect extrem de util pentru persoanele care suferă deja de diabet de tip II. Se recomandă totuși ca acestea să fie consumate măcinate sau chiar sub formă de ulei de semințe de in.

8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Oferă protecție împotriva cancerului

Tot semințele de in sunt cele care ne oferă și protecție împotriva apariției cancerului. Acest aspect are legătură în special cu faptul că semințele de in conțin acizi grași omega-3, care împiedică răspândirea diferitelor tipuri de celule canceroase în organismul nostru, dar totodată împiedică și provocarea unei tumori. Tot datorită lignanilor, semințele de in ne pot ajuta să încetinim orice formă de cancer aflată în corp, prevenind astfel formarea vaselor de sânge. De asemenea, de menționat este și faptul că, cu un consum regulat de semințe de in, se poate reduce totodată și șansa de apariție a cancerului de sân, după menopauză.

seminte de in
8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Semințele de in pot îmbunătăți și sănătatea digestivă, acestea promovând acest aspect datorită conținutului ridicat de fibre insolubile, care nu se dizolvă în apă, însă în schimb, rămân în organismul nostru, în sistemul digestiv. De asemenea, acestea pot ajuta și la o mișcare regulată a intestinului, și pot îndepărta constipația și diareea, pentru o stare mult mai bună, generală.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

pudra de seminte de in
8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Utile și pentru persoanele cu artrită

Semințele de in  sunt foarte utile și pentru persoanele care au artrită, ajutând la scăderea durerilor articulațiilor. Astfel, odată ce le vom mai introduce mai des în alimentația noastră, acestea pot vindeca orice rigiditate resimțită, în special atunci când vine vorba despre aceste persoane. Pentru a își ameliora simptomele, semințele de in sunt consumate tot mai des și persoanele care suferă de lupus și artrită reumatoidă. Nu se recomandă să consumați o lingură de semințe de in măcinate pe zi, pentru că acestea să-și facă cu adevărat efectul. De menționat este și faptul că, în ceea ce privește persoanele care consumă în mod frecvent ulei de semințe de in, ar trebui să consume separat între 1-3 linguri de semințe de in măcinate zilnic.

ulei de seminte de in beneficii
8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]

Sunt extrem de hrănitoare

Nu în ultimul rând, semințele de in sunt extrem de hrănitoare pentru organismul nostru, pe lângă toate beneficiile enumerate până în acest moment. Acestea dețin în compoziția lor diferite tipuri de vitamine și minerale importante pentru organismul nostru, iar chiar dacă decideți să consumați o singură porție pe zi, această poziție vă va oferi organismului cantitatea propice de proteine, acizi grași omega-3 și fibre, necesari organismului. În plus, cu această porție consumată de semințe de in, corpul va primi și 10% din tiamina de care are nevoie în mod uzual, și tot 10% din cupru, mangan și magneziu necesar zilnic, pe scurt, semințele de in sunt extrem de benefice pentru sănătate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

beneficii seminte de in
8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi![Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

10 beneficii uimitoare ale folosirii mierii pentru îngrijirea pielii. Arome delicioase și beneficii uimitoare

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies