Cum sa ne ferim de infectiile urinare in sezonul rece?

Cum sa ne ferim de infectiile urinare in sezonul rece?
Cum sa ne ferim de infectiile urinare in sezonul rece?

Odata cu instalarea sezonului rece, corpul nostru traverseaza o multitudine de etape si este predispus adesea catre schimbari bruste care se pot produce la intervale scurte de timp.

Un sistem imunitar scazut poate fi factorul declansator in aparitia si multiplicarea bacteriilor, si ulterior, a bolii. Cand sistemul natural de aparare este infrant de agentii patogeni, putem vorbi cu siguranta de instalarea unei infectii.

Inca din cele mai vechi timpuri, s-a constatat ca aceste  tipuri de infectii apar in cazul ambelor sexe, insa predispozitia majoritara este cea in cazul femeilor.

Cistita, uretrita sau pielonefrita sunt cele mai cunoscute exemple de boli ale aparatului urinar, care netratate la timp si corespunzator, conduc spre recidive sau aparitia altor probleme mult mai serioase.

De aceea, aparitia primelor simptome specifice (false senzatii de urinari, usturime in zona genitala sau chiar urinari dese), nu trebuie neglijate. Prezenta la medic in aceste cazuri este conditia esentiala in depistarea si tratarea corespunzatoare a bolilor. Doar sub indrumarea, observatia si reteta medicului, Escherichia coli sau E.coli, asa cum e ea cunoscuta ca termen mai vast, poate fi inlaturata cu ajutorul Urosuport forte, tratament care si-a dovedit eficacitatea pe langa alte sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand vine vorba despre sanatatea ta:

  1. Hidrateaza-te prin consumul constant de apa plata sau ocazional ceaiuri neindulcite din plante salvatoare ca: matase de porumb, codita-soricelului, codite de cires, etc.  
  2. Alege o alimentatie sanatoasa zi de zi prin consumul de acizi grasi Omega 3, fructe si legume proaspete.
  3. Igienizeaza-te corespunzator si utilizeaza corect produsele destinate curatarii zonei intime.
  4. Opteaza pentru o vestimentatie adecvata si sigura mai
    ales in perioadele cu frig excesiv si temperaturi oscilante.
  5. Nu ezita sfatul medicului specializat si mai ales spune NU administrarii de medicamente fara parafa acestuia!

Daca consolidam ideea conform careia, corpul nostru este un mecanism complex care functioneaza in anumiti parametri si standarde, atunci admitem si faptul ca acestuia trebuie sa i se acorde atentie si grija constanta.

Infectiile urinare au cauze compleze si tin de cele mai multe ori de particularitatile persoanei aflate in starea de suferinta, istoric medical sau predispozitii ereditare.

Asadar, este vital sa ne ascultam corpul, sa facem front comun si nu in ultimul rand sa ii ascultam nevoile. Iar daca cel mai bun antidot il constituie preventia, ai grija sporita la schimbarile prin care poate trece organismul tau si ofera-ti cele mai bune metode de a te vindeca daca situatia o impune. 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Uita ca ai avut vreodata infectii urinare cu acest antibiotic natural extrem de puternic

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Legătura specială dintre DJ-ul francez Tagada și Rona Hartner

Remediul de care ai nevoie! Cum sa scapi de ceara din urechi si de infectii cu o lingurita din asta

Veronica și Laura, schimb de replici aprige, în Casa iubirii! „Eu nu mai pot! Vreau să mă duc acasă!” Aflați ce se va întâmpla în Gala de duminică, 23 martie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

O mireasă a luat foc în timpul ședinței foto. A ajuns la spital cu răni grave - VIDEO


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies