Atentie, un sarut nevinovat poate transmite 3 tipuri de infectii


Iti vine sa crezi sau nu, prin sarut nu doar o simpla raceala poate fi transmisa, ci exista posibilitatea de a te molipsi cu cateva infectii destul de serioase.

Herpes. Desi pare incurabil, doua treimi din populatia sub 50 de ani sufera de herpes simplex, cunoscut si ca herpesul oral. Acesta, de cele mai multe ori, provoaca rani in jurul si in interiorul gurii, iar daca saruti pe cineva care are astfel de leziuni in gura, acea mucoasa face ca transmiterea herpesului sa fie mai usoara si mai rapida.

Sifilis. Sifilis este o infectie periculoasa care dezvolta rani in interiorul gurii, rani care, de cele mai multe ori, sunt rotunde si deschise. Sarutul nu este singura modalitate prin care se poate transmite, ci si prin sexul oral, vaginal sau anal.

Meningita. Aceasta poate fi provocata fie de bacteria in sine, fie de alti virusi, inclusiv virusul herpes. De foarte multe ori este asociata cu eruptiile care pot raspani bacteria prin contact apropiat sau sarut. Simptomele pot fi date de gat uscat, febra si dureri de cap.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Tragedie în România! A murit în urmă cu puțin timp

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri