Cum sa mananci bine de sarbatori fara a ajunge la spital!

Cum sa mananci bine de sarbatori fara a ajunge la spital!
Cum sa mananci bine de sarbatori fara a ajunge la spital!

Potrivit nutritionistilor, dupa sarbatori, oamenii se ingrasa intre 2 si 4 kg de aceea este foarte importanta divizarea meniului pe mese distantate in timp la cel putin o ora.

 

„Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”, spune nutritionistul Lygia Alexandrescu, pentru agerpres.ro.
Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia — suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide. Mestecarea suficienta a alimentelor combate de asemenea tulburarile gastrointestinale, apa trebuie consumata pe tot parcursul mesei in cantitati mici si dese pentru a mentine sistemul digestiv activ si pentru a evita deshidratarea (care incetineste metabolismul), evitarea bauturilor carbogazoase dulci in timpul mesei si chiar dupa masa, pentru a limita balonarea, completeaza nutritionistul.
„Alcoolul —Vinul rosu este bautura sezonului si trebuie consumat cat mai natural, fara aditivi (pentru a evita migrenele) si de asemenea nu trebuie uitat ca beneficiile
sale scad cu cresterea cantitatii consumate. Vodca este alcool pur si care prin metabolizare se transforma in compusi toxici, deci trebuie monitorizata cu atentie cantitatea consumata”, a punctat nutritionistul Lygia Alexandrescu.
Sursa

„Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”, spune nutritionistul Lygia Alexandrescu, pentru agerpres.ro.



Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia — suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide. Mestecarea suficienta a alimentelor combate de asemenea tulburarile gastrointestinale, apa trebuie consumata pe tot parcursul mesei in cantitati mici si dese pentru a mentine sistemul digestiv activ si pentru a evita deshidratarea (care incetineste metabolismul), evitarea bauturilor carbogazoase dulci in timpul mesei si chiar dupa masa, pentru a limita balonarea, completeaza nutritionistul.


„Alcoolul —Vinul rosu este bautura sezonului si trebuie consumat cat mai natural, fara aditivi (pentru a evita migrenele) si de asemenea nu trebuie uitat ca beneficiile sale scad cu cresterea cantitatii consumate. Vodca este alcool pur si care prin metabolizare se transforma in compusi toxici, deci trebuie monitorizata cu atentie cantitatea consumata”, a punctat nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies