Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta

Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta
Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta

Stilul minimalist a devenit tot mai popular în ultimii ani datorită beneficiilor pe care le are pentru starea de bine. Este reprezentat de simplitate, linii curate și o paletă cromatică cât mai neutră (culorile sunt folosite rareori, și doar pentru accent).

Pe lângă faptul că este mult mai ușor de întreținut curățenia într-o casă decorată astfel, studiile arată că îți influențează și bunăstarea într-un mod cât se poate de pozitiv. De asemenea, printre caracteristicile definitorii ale acestui stil se numără și calitatea obiectelor. Astfel, încurajează sustenabilitatea (un alt concept important). În plus, acest tip de design interior este ușor de implementat în orice încăpere, chiar și în baie. Nu trebuie să aduci multe elemente noi, din contră, așa cum vei vedea în continuare, trebuie mai degrabă să renunți la cele care nu sunt necesare.

În acest articol îți vom prezenta cum să integrezi stilul minimalist în locuința ta, ca să te bucuri de toate beneficiile sale.

1. Renunță la obiectele care nu sunt necesare

Primul pas către un spațiu minimalist este partea de „decluttering”. Acesta presupune eliminarea dezordinii. Renunță la obiectele inutile, la cele pe care nu le mai folosești și păstrează doar ceea ce este cu adevărat necesar.

Scopul este să eliberezi spațiul și să creezi un mediu liniștit și ordonat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

2. Alege mobilier funcțional

Pentru acest tip de design interior, mobilierul trebuie ales în mod strategic, atât pentru funcționalitate, cât și pentru aspect. Acesta trebuie să aibă spații de depozitare care să îți permită să menții un aspect curat și ordonat în casă.

De asemenea, forma sa trebuie să fie cât mai simplă, astfel încât să se integreze cu ușurință în restul decorului.

3. Optează pentru culori neutre

Paleta cromatică pe care o folosești atunci când decorezi în stilul minimalist trebuie să cuprindă în mod predominant nuanțe neutre și alb. Acestea nu distrag atenția și îți permit să te odihnesti sau să lucrezi într-un mediu primitor, fără elemente stridente.

Cu toate acestea, poți integra și culori de accent care să completeze designul. Pernele decorative, tablourile sau covoarele pot cuprinde variațiuni de culoare.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

4. Nu exagera cu decorațiunile

Când vine vorba de decor, principiul „mai puțin este mai mult” este esențial. Selectează câteva piese cheie care sunt semnificative pentru tine și care completează spațiul fără să-l încarce. Fie că este vorba de o operă de artă selectată cu grijă, o vază cu un design simplu sau o lampă cu linii curate, fiecare element ar trebui să aibă un scop și să aducă o contribuție vizuală echilibrată întregului decor.

În concluzie, atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, stilul minimalist reprezintă mai mult decât o simplă alegere de ordin estetic. Este o abordare care promovează ordinea, liniștea și, în cele din urmă, un mod de viață mai echilibrat și mai sustenabil. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi și sugestii, găsești pe Foyr.com.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies