Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta

Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta
Cum sa integrezi stilul minimalist în casa ta

Stilul minimalist a devenit tot mai popular în ultimii ani datorită beneficiilor pe care le are pentru starea de bine. Este reprezentat de simplitate, linii curate și o paletă cromatică cât mai neutră (culorile sunt folosite rareori, și doar pentru accent).

Pe lângă faptul că este mult mai ușor de întreținut curățenia într-o casă decorată astfel, studiile arată că îți influențează și bunăstarea într-un mod cât se poate de pozitiv. De asemenea, printre caracteristicile definitorii ale acestui stil se numără și calitatea obiectelor. Astfel, încurajează sustenabilitatea (un alt concept important). În plus, acest tip de design interior este ușor de implementat în orice încăpere, chiar și în baie. Nu trebuie să aduci multe elemente noi, din contră, așa cum vei vedea în continuare, trebuie mai degrabă să renunți la cele care nu sunt necesare.

În acest articol îți vom prezenta cum să integrezi stilul minimalist în locuința ta, ca să te bucuri de toate beneficiile sale.

1. Renunță la obiectele care nu sunt necesare

Primul pas către un spațiu minimalist este partea de „decluttering”. Acesta presupune eliminarea dezordinii. Renunță la obiectele inutile, la cele pe care nu le mai folosești și păstrează doar ceea ce este cu adevărat necesar.

Scopul este să eliberezi spațiul și să creezi un mediu liniștit și ordonat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

2. Alege mobilier funcțional

Pentru acest tip de design interior, mobilierul trebuie ales în mod strategic, atât pentru funcționalitate, cât și pentru aspect. Acesta trebuie să aibă spații de depozitare care să îți permită să menții un aspect curat și ordonat în casă.

De asemenea, forma sa trebuie să fie cât mai simplă, astfel încât să se integreze cu ușurință în restul decorului.

3. Optează pentru culori neutre

Paleta cromatică pe care o folosești atunci când decorezi în stilul minimalist trebuie să cuprindă în mod predominant nuanțe neutre și alb. Acestea nu distrag atenția și îți permit să te odihnesti sau să lucrezi într-un mediu primitor, fără elemente stridente.

Cu toate acestea, poți integra și culori de accent care să completeze designul. Pernele decorative, tablourile sau covoarele pot cuprinde variațiuni de culoare.

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan și-au pus fanii pe jar! „Fetiță sau băiat?”. Detaliul care i-a dat de gol- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

4. Nu exagera cu decorațiunile

Când vine vorba de decor, principiul „mai puțin este mai mult” este esențial. Selectează câteva piese cheie care sunt semnificative pentru tine și care completează spațiul fără să-l încarce. Fie că este vorba de o operă de artă selectată cu grijă, o vază cu un design simplu sau o lampă cu linii curate, fiecare element ar trebui să aibă un scop și să aducă o contribuție vizuală echilibrată întregului decor.

În concluzie, atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, stilul minimalist reprezintă mai mult decât o simplă alegere de ordin estetic. Este o abordare care promovează ordinea, liniștea și, în cele din urmă, un mod de viață mai echilibrat și mai sustenabil. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi și sugestii, găsești pe Foyr.com.Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Câtă suferință este într-o iubire pentru totdeauna? Maria Cârneci, răspuns emoționant la această întrebare: „Oamenii nu mai ai de unde să îi iei. Pentru mine mai mare durere ca asta nu există.”

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Roberta discută despre sentimentele sale față de Sebastian! Robi intervine în discuția celor doi. „Am simțit că locul meu nu e aici fără tine.”

Roberta și Sebastian, dulce împăcare în camera roșie! Cei doi îndrăgostiți au lăcrimat și s-au sărutat pasional! „Mi-au zis băieții că te-ai îngrijorat!”

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies