Află din rândurile de mai jos cum să folosești corectorul de ochi pentru a ascunde imperfecțiunile!
Corectorul de ochi este un produs de machiaj nelipsit din portfardul femeilor, datorită faptului că ascunde cearcănele, estompează roșeața și acoperă imperfecțiunile. Află din rândurile următoare cum să folosești corectorul de ochi pentru a obține un look de invidiat!
Cum să îți alegi corectorul de ochi
Înainte de a folosi corectorul de ochi, trebuie să te asiguri că îți achiziționezi nuanța potrivită și tipul de corector pe care îl cauți.
Dacă te confrunți cu zone cu roșeață cauzată de iritații sau coșuri, folosește un corector cu subton verde, urmat de un corector în nuanța pielii pentru a uniformiza. De asemenea, în cazul petelor închise la culoare, un corector cu subton galben ajută la neutralizare și oferă un aspect foarte uniform.
De altfel, pe lângă culoare, trebuie să ții cont și de tipul pielii. Dacă ai ten uscat, alege un corector cremos și hidratant. Pentru tenul gras, un corector matifiant, cu o formulă rezistentă, este alegerea perfectă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum să iți pregătești pielea înainte de a aplica corectorul de ochi
Toate femeile cunosc faptul că un machiaj rezistent începe cu o bază bine pregătită. Așadar, asigură-te că tenul este curat și hidratat înainte de aplicarea corectorului de ochi. Este recomandat să folosești o cremă de ochi pentru a preveni uscarea zonei și, dacă ai pori dilatați sau tendință de îngrășare a pielii, poți folosi o bază matifiantă pentru a ajuta la fixarea corectorului.
De asemenea, regula generală este să aplici fondul de ten mai întâi, deoarece acesta uniformizează tenul și reduce necesitatea unei cantități mari de corector. Astfel, aplici corectorul doar în zonele unde este cu adevărat necesar, evitând un aspect încărcat.
Cum să aplici corectorul în mod corect
În zona ochilor trebuie să aplici produsul în formă de triunghi inversat sub ochi, cu baza triunghiului pe pomeți.
Cu toate astea, dacă vrei un efect aerisit, umezește puțin burețelul înainte de utilizare și tapotează ușor corectorul până se îmbină perfect cu pielea. Pentru o acoperire mai mare, folosește o pensulă de blending și mișcări circulare pentru a difuza produsul. După aplicare, este important să fixezi corectorul pentru a preveni strângerea acestuia în liniile fine. Așadar, tot ce trebuie să faci este să aplici un strat subțire de pudră translucidă cu un burețel sau o pensulă moale.
Mai mult decât atât, este important să aplici un strat subțire de corector pe pleoape înainte de fard pentru a preveni strângerea lui în pliuri, și să îl aplici la colțurile exterioare ale ochilor și ale buzelor. Ai în vedere să nu îți cumperi nuanțe prea deschise sau prea închise, care nu se potrivește tonului pielii. Evita să îl folosești în cantități prea mari pentru a nu obține un aspect încărcat și nenatural.