Află din rândurile de mai jos câteva trucuri utile de machiaj pentru femeile a căror ochi lăcrimează!
Femeile se confruntă adesea cu ochii care tind să se umezească atunci când încep să se machieze. De multe ori, uscăciunea ochilor este una dintre principalele cauze ale lăcrimării excesive, cât și alergiile, lentilele de contact, oboseala sau clipitul insuficient, mai ales pentru cele care obișnuiesc să petreacă mult timp în fața laptopului. Află din rândurile următoare câteva trucuri de machiaj pentru femeile ai căror ochi lăcrimează excesiv!
Sfaturi de frumusețe pentru un look impecabil
Aplică picături pentru ochi înainte de machiaj
Citește și: 5 obiceiuri pentru o piele curată, pe care ar trebui să le pui în practică în fiecare zi
Citește și: No-makeup makeup pentru primăvară: Secretele unui look natural și fresh
Dacă ochii sunt deja iritați înainte de a începe machiajul, situația nu va face decât să se agraveze pe parcurs, astfel că ar trebui să folosești picături oftalmice înainte de a începe să te machiezi pentru a calma ochii și a scăpa de eventualele iritații. Trebuie să iei în calcul faptul că picăturile trebuie lăsate să își facă efectul câteva minute, înainte de a trece la următorii pași ai rutinei de frumusețe.
Începe cu machiajul ochilor
De asemenea, dacă ești conștientă deja că ochii au tendința de a lăcrima excesiv înainte sau după realizarea machiajului, este recomandat să începi machiajul cu zona ochilor înainte de aplicarea fondului de ten și a celorlalte produse pentru față. În acest fel, dacă lacrimile îți afectează machiajul, vei putea face corecții fără să strici baza machiajului.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Alege produse de machiaj hipoalergenice
Dacă ochii lăcrimează des, este posibil ca anumite ingrediente din produsele de machiaj pe care le ai în portfard să fie responsabile pentru acest lucru enervant. Mai exact, anumite parfumuri sau coloranți din compoziția machiajelor irită ochii. Așadar, pentru a reduce riscul, optează pentru produse hipoalergenice, special formulate pentru ochii sensibili. Rimelurile și fardurile de pleoape fără parfum sau conservanți agresivi sunt alegeri mult mai sigure.
Pregătește bine zona ochilor
Lacrimile conțin sare, iar acestea usucă pielea destul de mult. Din această cauză, machiajul începe să se estompeze. Astfel, pentru a evita pe cât posibil acest lucru trebuie să folosești o cremă hidratantă pentru conturul ochilor. Pe pleoape, în loc să folosești o bază hidratantă, optează pentru un corector cu o textură mai uscată, care va ajuta la fixarea fardurilor.
Evită aplicarea machiajului pe linia apei și pe genele inferioare
Cu toate că creionul dermatograf aplicat pe linia apei oferă machiajului un efect intens, el contribuie la uscarea ochilor și la stimularea lăcrimării. Linia apei conține glande care ajută la menținerea hidratării ochilor, iar blocarea lor cu produse cosmetice poate agravează sensibilitatea ochilor. Mai mult decât atât, ar trebui să eviți pe cât posibil aplicarea fardului sau a rimelului pe genele inferioare, deoarece lacrimile provoacă scurgeri și pete în acea zonă.
Ține mereu șervețele la îndemână
Oricât de atent ai fi, lacrimile pot apărea oricând atunci când te machiezi. Astfel, este recomandat să ai mereu la îndemână un șervețel pentru a putea absorbi delicat orice exces de lacrimi fără a-ți distruge machiajul. Însă, ai grijă să nu ștergi zona cu mișcări agresive.
Renunță la pudra sub ochi
Din păcate, atunci când folosești pudră în zona cearcănelor accentuezi uscăciunea pielii și contribui la apariția dungilor lăsate de lacrimi. În loc să folosești pudră, încearcă să fixezi anticearcănul cu un spray de fixare.
Folosește un adeziv de gene fără latex
De asemenea, dacă îți place să porți gene false, este important să alegi un adeziv fără latex, pentru că acesta irită adesea ochii și provoacă o reacție care duce la lăcrimare excesivă. În schimb, poți opta pentru un adeziv formulat special pentru ochii sensibili, care să asigure o fixare bună fără să provoace disconfort.