Află din rândurile de mai jos cum îți poți întineri fața!
Dr. Cristalia Rusu, medic primat dermato-venerologie, a discutat în cadrul emisiunii „Follow Us!”, difuzată la Kanal D, despre cele mai populare proceduri de reîntinerire a feței. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre acestea!
Ce este procedura „full face makeover” și în ce constă
Citește și: Cele mai mari greșeli pe care să le eviți când aplici tuș de ochi
Citește și: Cum să îți alegi pensulele de machiaj. Află cum poți avea mai multă grijă de ele
Procedurile dermatoestetice sunt tot mai căutate de doamnele și domnișoarele care doresc să combată semnele îmbătrânirii și să își mențină un aspect tânăr și fresh. Printre cele mai cunoscute soluții sunt injectările cu botox. Acestea relaxează musculatura feței și previne formarea și adâncirea ridurilor de expresie, în special în zona frunții și a ochilor.
„Pacientele vin la mine și îmi spun: „Doamna doctor, am observat că începe să-mi pice fața.” Da, acesta este momentul în care trebuie să luăm măsuri și să știm cum să intervenim. Makeover-ul reprezintă o serie de proceduri dermatoestetice, atât invazive, cât și non-invazive, care au ca scop rejuvenarea pielii. Ce ne dorim să obținem prin această procedură? Luăm lucrurile treptat, de la etajul superior spre inferior. În primul rând, ridurile de expresie – acele riduri pe care le facem cu toții atunci când ne mirăm, ne încruntăm sau zâmbim. Acestea apar în zona superioară a feței, adică la nivelul frunții și al ochilor. Exact ca la o casă, aici avem „mansarda” feței. Pentru această zonă, începem cu procedura de injectare a botoxului. În trecut, multe femei se temeau de această procedură, dar au înțeles că, de fapt, toxina botulinică nu face altceva decât să relaxeze musculatura. Astfel, ridurile nu se mai adâncesc”, a explicat specialistul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Medicul a precizat faptul că botoxul nu provoacă un efect negativ permanent, ci doar oferă un aspect întinerit și proaspăt al feței. De asemenea, aceasta a discutat despre soluții pentru pierderea volumului și laxitatea pielii din zona ochilor, fie prin proceduri minim invazive, fie prin intervenții chirurgicale precum blefaroplastia.
„Multe paciente întreabă apoi: „Bun, și ce se întâmplă dacă nu mai îmi injectez botox? O să-mi pice fața ?” Ei bine, acesta este un mit fals! Nu ne pică fața, nu rămânem înțepenite, nu se întâmplă nimic rău. Revenim pur și simplu la stadiul inițial. Doar că, bineînțeles, începe să ne placă efectul botoxului, pentru că fața noastră arată mult mai proaspătă și întinerită.
Astfel, odată cu procesul de îmbătrânire, resorbția osoasă și migrarea țesutului adipos către zona inferioară a feței determină pierderea volumului pomeților. Pentru restaurarea volumului și redobândirea unui aspect tânăr și armonios, se utilizează acidul hialuronic, o substanță diferită de toxina botulinică, care are rol de umplere și structurare, fără a influența musculatura.
„Coborâm la nivelul pomeților. Și aici, osul se resoarbe, iar țesutul adipos coboară în zona inferioară a feței, ceea ce duce la pierderea volumului pomeților. Din acest motiv, lumina nu se mai reflectă corect pe față, iar trăsăturile par obosite. În acest caz, avem la îndemână acidul hialuronic, care ajută la volumizare. Este foarte important să facem diferența între botox și acid hialuronic, sunt două lucruri complet diferite! Nu injectăm botox în pomeți, ci folosim acid hialuronic, deoarece acesta oferă volum și un aspect natural, similar cu cel din adolescență sau tinerețe. Apoi, ne îndreptăm atenția spre linia mandibulară. Dacă pierdem volumul în zona pomeților, trebuie să repoziționăm structurile feței pentru un efect armonios. Astfel, nu ne concentrăm direct pe ridurile nazolabiale, ci lucrăm mai întâi la conturul feței pentru un rezultat echilibrat și estetic.”, a mai spus aceasta.
Care este prețul unor astfel de proceduri
Prețul procedurilor estetice variază în funcție de clinică, tipul de substanță utilizată și cantitatea injectată, fiind calculat per mililitru sau pe zone în cazul toxinei botulinice. În general, acesta se situează între 1.200 RON și 2.000 RON.
„Clinicile calculează costul per mililitru, iar în cazul toxinei botulinice, acesta se stabilește în funcție de numărul de zone injectate. Prețurile variază de la clinică la clinică, dar în general se situează între 1.200 RON și 2.000 RON, în funcție de tipul de acid utilizat și de substanță”, a menționat medicul.
Care sunt efectele adverse
Cele mai întâlnite efecte ale acestor proceduri de înfrumusețare sunt hiperpigmentările, care pot îmbătrâni aspectul pielii. De aceea, se recomandă utilizarea unui produs depigmentant pentru a preveni aceste reacții adverse.
„Cele mai frecvente sunt hiperpigmentările. Îmbătrânesc destul de mult chipul și atunci preferăm oricum să aplicăm un produs depigmentant după orice procedură, tocmai ca să prevenim aceste efecte adverse. Asta este... te înroșești, ustură, dacă te expui la căldură sau la soare, deja începe să te mănânce, să te enerveze, nu e foarte confortabil”, a încheiat ea.