Odată cu trecerea anilor, pielea noastră suferă diverse modificări și la un moment dat, avem tendința să nu o mai îngrijim la fel de mult.
Indiferent că alegi să bei mai multă apă, să mănânc mai des fructe și legume, să eviți consumul de zahăr, să consumi și pește gras mai des decât de obicei sau să bei ceaiuri, orice obicei din acestea, te va ajuta să ai o piele mai curată.
1. Bea apă
Hidratarea este foarte importantă pentru a avea o piele sănătoasă și curată.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Cele mai mari greșeli pe care să le eviți când aplici tuș de ochi
2. Mănâncă multe fructe și legume
O dietă sănătoasă este esențială pentru sănătatea ta și poate face minuni pentru piele. Alimentele bogate în vitamine și antioxidanți sunt cele care protejează pielea și o îmbunătățesc. Încearcă să incluzi în dieta ta mai multe fructe, legume, cereale și grăsimi sănătoase (avocado sau nuci).
Aceste alimente contribuie la menținerea pielii tale sănătoase și nu doar că îți hrănesc pielea, dar ajută și la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea altor probleme de sănătate. Începe cu pași mici, cum ar fi adăugarea unor fructe proaspete la mic dejun sau consumul de legume la fiecare masă. Schimbările în alimentație pot face o mare diferență pe termen lung, iar pielea ta îți va mulțumi. Așadar, ai grijă de ce pui în farfurie.
3. Evită consumul de zahăr
Zahărul poate provoca inflamații în organism și poate contribui la apariția problemelor legate de ten. Dacă îți dorești o piele curată, ar fi bine să reduci cât mai mult consumul de zahăr și să eviți cu orice preț pâinea albă, pastele și orezul, dar și granola, batoanele proteice și băuturile pentru sportivi, pot contribui la acest lucru.
4. Mănâncă regulat pește gras
Aici este vorba în special despre somon, macrou și sardine, cele care sunt surse excelente de acizi grași Omega-3 și au nenumărate beneficii pentru piele, printre care se află și reducerea inflamației care poate agrava acneea. Cu alte cuvinte, consumul regulat de pește gras poate contribui la o piele mai curată, ajutând la reducerea erupțiilor și la menținerea unui aspect mult mai sănătos. Pe lângă aceste beneficii, acizii grași sunt importanți și pentru sănătate, având efecte pozitive asupra inimii și creierului, un motiv în plus pentru a include mai des peștele gras în alimentația ta, de câteva ori pe săptămână, dacă îți dorești o piele mai luminoasă.
5. Bea ceaiuri din plante
Ceaiurile din plante și nu la pliculețe, de exemplu mușețelul, calmant pentru piele și cel care reduce roșeața și inflamația, dar și ceaiul verde, acestea 2 sunt pline de antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației din corp, în general. Dacă îți dorești o piele mai curată, consuma 1-2 cești de ceai pe zi, pentru a ajuta pielea, dar îmbunătății și starea generală de sănătate, având un efect relaxant. Cu alte cuvinte, consumând des ceaiuri din plante, vei aduce un plus la menținerea unui echilibru în organism și la o piele mult mai sănătoasă, cu un remediu natural care combate acneea și inflamațiile. Încearcă-le în fiecare zi și bucură-te de beneficiile lor.