Cum să fim modele pentru copiii noștri


Află din rândurile următoare cum să aplici puterea exemplului asupra copilului tău.


In articol:

Educația pe care o primește un copil de acasă este foarte importantă în procesul său de dezvoltare către maturitate și de multe ori părinții sunt puși în situații dificile deoarece nu știu cum să gestioneze relația cu copilul lor.

Copiii din ziua de astăzi sunt mult mai inteligenți și au nevoie de o atenție sporită și de o grijă bine controlată astfel încât să ajungă adulți responsabili.

Meseria de părinte nu este una ușoară și de multe ori oricât de mult i-am explica unui copil că nu trebuie să facă un lucru pentru că este periculos sau că e mai bine dacă ar face într-un anumit fel, copilul nu înțelege până când nu i se oferă un exemplu concret.

În acest caz, puterea exemplului este una semnificativă și cu atât mai intensă când vine de la propriul părinte.

În cadrul emisiunii „ Consilier de vedete ”, difuzată pe canalul de YouTube WOWnews, psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva sfaturi de interes pentru părinții care vor să gestioneze mai bine relația cu copiii lor, astfel încât să fie buni modele de urmat în viață.

Cât de valoroasă este puterea exemplului la copii

Citește și: De ce apar conflictele între copii și cum îi învățăm să le gestioneze corect

Cum să fim modele pentru copiii noștri

Probabil cea mai mare problemă a părinților atunci când vor să convingă un copil că nu ar trebui să facă un anumit lucru este atunci când ei înșiși nu pot să renunțe la acel obicei care poate fi nociv pentru copii. În acest caz, copilul nu ascultă de ceea ce spune părintele, ci are nevoie de un exemplu concret și de un model de urmat.

 „ Copiii până la vârsta de 7 ani iau foarte puține lucruri din cuvinte. Mesajele pe care noi le transmitem sunt asimilate de iei prin comportamentul nostru, energia pe care o degajăm, felul în care vorbim cu ei. Exemplul este esențial. Nu vor înțelege sub nicio formă de ce ei nu au voie să facă ceva, dar adultul are .”, explică specialistul în domeniu.  

În acest caz, adultul trebuie să aibă o grijă sporită la cum se comportă și să îi ofere copilului un model clar de urmat. Este important de știut că până în momentul în care caracterul și comportamentul copilului se formează în totalitate, exemplul are o putere de influență ridicată asupra lui.

De aceea, fiecare sfat trebuie întotdeauna însoțit de un exemplu concret pentru ca cel mic să conștientizezi care este cea mai bună cale de urmat.

Esențial este să le dăm modele. Modelele acestea sunt acele cărămizi pe care tu le pui acum în educația și în evoluția copiilor tăi ca ei să devină niște maturi responsabili, niște maturi frumoși care să își dorească să lase ceva bun în viață .”, spune specialistul în domeniu.

Cum putem să devenim modele pentru copiii noștri

Citește și: Sfaturi pentru cum să petreci timp de calitate alături de copil

Cum să fim modele pentru copiii noștri

Toți părinții își doresc să fie cea mai bun versiune a lor în ochii copiilor. Din păcate acest lucru nu este întotdeauna posibil din cauza complexității vieții și responsabilităților care ne copleșesc odată cu vârsta și cu asumarea rolului de părinte.

În acest caz, specialistul în domeniu le recomandă părinților să extragă chiar și din întâmplările negative o învățătură pozitivă pentru copii. 

În momentul în care te confrunți cu o situație care nu este exact ceea ce tu îți dorești, extrage de acolo și dă-le esențialul pentru că ei vor învăța noțiuni despre viață și din lucrurile bune și din lucrurile rele. Copiii noștri astăzi nu mai sunt obișnuiți să depășească anumite situații. Sunt obișnuiți să obțină totul imediat și pe loc. Povestea, chiar dacă are o încărcătură negativă, pentru ei va fi de impact. Au nevoie de povești și din povești să înțeleagă ce le trebuie, ce e bine și ce nu e bine .”, spune specialistul în domeniu.

Așadar, este foarte important ca noi ca părinți să le povestim copiilor, să le dăm exemple și să îi facem să înțeleagă că lucrurile bune vin în timp.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Câte jucării le luăm copiilor

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Stăm de dragul copiilor într-o relație care nu mai merge?

Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Bucle perfecte în doar câțiva pași
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri