Cum să faci un coc superb în doar câțiva pași


Dacă se apropie o ocazie specială sau o întâlnire importantă la care îţi doreşti o coafură cât mai simplă, dar în același timp sofisticată, care poate atrage ușor toate privirile, poți opta pentru un coc foarte rapid de făcut. Află din rândurile de mai jos cum putem crea un coc simplu și superb, în doar câțiva pași!


In articol:

Georgiana Stavrositu, hairstylist, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre cum să realizăm un coc simplu  și superb, în doar câțiva pași.

Cum să faci un coc superb în doar câțiva pași

Pentru realizarea unui coc superb și rapid avem nevoie de elastice transparente, agrafe de păr, un ulei de păr și un fixativ.

Pasul 1. Prindem părul în coadă

În primul pas se realizează o coadă simplă, nici prea sus, nici prea jos. Pentru acest pas este recomandat să aveți în palme puțin ulei de păr, pentru a nu rămâne cu fire răvășite.

“În primul rând avem nevoie de elastice, și niște agrafe de păr. O să începem cu un ulei de păr. Prindem părul într-o coadă tradițională simplă, poți să o faci mai sus sau mai jos, eu recomand să nu fie nici foarte sus, nici foarte jos. Prindem părul în coadă, pentru a nu vă rămâne fire multe răvășite să folosiți un ulei de păr pe mână”,

a explicat ea.

Citește și: Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Cum să faci un coc superb în doar câțiva pași

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Sfaturi pentru un breton perfect. “Întotdeauna uscăm părul de sus în jos, nu venim cu feonul sub breton.”

Pasul 2. Realizăm o nouă coadă îndoită

În pasul al doilea se face din nou o coadă, însă de data aceasta nu se va realiza până la capăt, se va lăsa îndoită. După acest pas, din părul rămas se împarte în două șuvițe, și se împletesc în trei.

“Îl prind iar în coadă, pentru a face o coadă îndoită de data asta, adică nu duc coada până la capăt, o las îndoită. Acum împart ce mi-a rămas în două, și încep să îl împletesc în trei”, a spus aceasta.

Pasul 3. Folosim câteva elastice

În pasul al treilea vom folosi câteva elastice transparente pentru a prinde șuvițele. Împletitura se va face, de asemenea, puțin mai largă. În momentul în care împletești, nu trebuie să te duci până la vârf, deoarece atunci când te vei apuca să desfaci de ea, vei pierde  împletitura și îți vor scăpa firele.

“La final îl prindem în câteva elastice transparente, după care facem mai largă împletitura. Asta înseamnă că în momentul în care împletești, nu te duci până la vârf, că în momentul în care tu te apuci să desfaci de ea, pierzi împletitura, îți scapă firele”, a mai precizat ea.

Citește și: Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri. „Oferă volumul pe rădăcină”

Cum să faci un coc superb în doar câțiva pași

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum alegem culoarea vopselei de păr. „O culoare nu decolorează o altă culoare”

Pasul 4. Răsucim coada și o punem sub coc

În pasul al patrulea vom ridica cele doua cozi împletite în sus, si le vom prinde cu un elastic. Mai apoi, se răsucește coada și se pune sub coc. Pentru acest pas avem nevoie de agrafe, care se vor prinde în X, pe fiecare parte. Pentru un look mult mai spectaculos, putem trage de împletitură, mai spre coada în care a fost împletită, pentru ca împletitura să vină pe coc. La sfârșit, se folosește un fixativ și un luciu de păr, după preferințe. Este foarte important de știut faptul că fixativul trebuie dat de la depărtare, iar pentru firele mici este recomandat să se pună fixativ în palme, pentru a fi fixate corespunzător.

“Vom face același lucru și în partea cealaltă. Mai apoi, ridicăm cozile în sus și le mai prindem o dată cu un elastic. După răsucim această coadă și o punem sub acest coculeț. Abia acum, începem să prindem în agrafe. Agrafele se prind în X ca să nu scape, pe fiecare parte. La final, putem trage de împletitură, mai spre coada în care a fost împletită, astfel încât împletitura vine mai degrabă pe coc. Cu cât e mai desfăcută, cu atât arată mai spectaculos. După, ne dăm cu un fixativ și un luciu pentru a fi strălucitor. Cu fixativ nu dăm de foarte aproape, și e foarte important să puneți fixativ în palmă, pentru ca firele mici să le fixăm cu palma”, a explicat hairstylist-ul.

Citește și: Cum să îți decolorezi părul acasă. „S-ar putea să te trezești cu niște surprize”

Cum să faci un coc superb în doar câțiva pași

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Sfaturi pentru un breton perfect. “Întotdeauna uscăm părul de sus în jos, nu venim cu feonul sub breton.”

Ce să alegi între bigudiuri și clipsuri. „Oferă volumul pe rădăcină”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri