O mulțime de femei își doresc să recurgă la diferite schimbări la nivelul părului. De aceea, majoritatea doamnelor s-au vopsit cel puțin o dată.
Cu toate acestea, în cazul în care nu apelați la serviciile unui salon, trebuie să fiți atente cu privire la alegerea culorii vopselei. Sunt multe cazuri în care deși pe cutia vopselei apărea o anumită nuanță, acasă nu a ieșit ceea ce ne imaginam. Așadar, Sorin Stratulat, unul dintre cei mai renumiți hairstyliști din România, a explicat cum știm care este vopseaua potrivită părului nostru.
Care sunt criteriile după care ne ghidăm, atunci când vrem să ne schimbăm culoarea părului
Citeste si: Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”
Cu toate că cele mai multe persoane vor ca schimbarea radicală să fie una rapidă și de succes, acest aspect poate fi dificil. Specialistul a menționat că primul pas pentru procesul de alegere a culorii pentru vopsea, este să cunoaștem cu exactitate, care este culoarea naturală a părului.
„De la 1 la 10 sunt culorile naturale, identificate până acum. 1 este treapta cea mai închisă și vorbim aici de negru, așa cum el este prezent la persoanele asiatice, deci negru extrem de închis, uneori natural cu reflexe de albăstrui. După aceea, bazele încep să se deschidă, ajungând până la bază 10, care este un blond deschis. 1 este negru, 2 este șaten foarte închis, 3 este șaten închis, 4 este șaten, iar 5 este șaten deschis, 6 este blond închis, 7 este blond, 8 este blond deschis, 9 este blond foarte deschis și 10 este blond foarte, foarte deschis.”, a declarat specialistul.
Expertul în păr a sugerat fiecărei persoane care își dorește să se vopsească, să știe foarte clar care este baza părului său natual.
În funcție de aceasta, cei dornici de schimbare vor știi ce produse să aleagă, dar și dacă modificarea este posibilă.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum alegem vopseaua de păr, în funcție de indicațiile de pe cutie
Citeste si: Cum scăpăm de gușă prin tratamente non-invazive. „Este nevoie de o refacere a structurii pielii”
Sorin Stratulat a explicat că baza naturală a unei persoane se poate schimba de-a lungul anilor. De asemenea, există și factori externi care duc la această modificare, cum ar fi o afecțiune cronică sau un șoc. Mai mult, părul se poate atât închide, cât și deschide la culoare. De cele mai multe ori, femeile își aleg vopseaua, în funcție de imaginea culorii de pe cutie, uitând de specificațiile numerice, care sunt cele mai importante.
„Dacă eu am bază 5 și doresc să îmi vopsesc părul relativ apropiat de culoarea pe care o am, va trebui să folosesc tot o bază 5. Tot ce este după virgulă, sunt reflexele pe care culoarea respectivă le are. Există câteva reflexe în vopsea, care sunt cele mai întâlnite și care sunt identificate, tot în funcție de un anumit număr. 1 înseamnă cenușiu, 2 înseamnă violet, 3 înseamnă auriu, 4 înseamnă de obicei arămiu, culoarea cuprului, iar 5 înseamnă acaju. Mai avem 0, care înseamnă natural. Dacă avem o culoare compusă din 3 numere: 5.13 înseamnă că are baza 5, adică șaten deschis și va avea reflexele 1 și 3. Dacă avem două cifre, prima cifră are reflexul mai puternic, a doua cifră are reflexul mai subtil. Așadar, 1 înseamnă cenușiu, iar 3 auriu. O traducem în felul următor: șaten deschis, cenușiu, auriu”, a declarat hairstyilist-ul.
Care sunt reflexele pe care le are vopseaua
Citeste si: Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare
Pe lângă culoarea proprou zisă, vopseaua conține și reflexe. Dacă vrem să obținem un efect mai natural al părului nostru, specialistul recomandă să alegem, baze cu doar 2 numere mai sus decât culoarea noastră naturală, sau 2 numere mai jos. În acest mod, creșterea nu va mai fi atât de rapidă, producând un efect inestetic.
„Cel mai des întâlnite reflexe în vopsea sunt cenușiu, natural sau verde. Acolo unde vedeți natural, asta înseamnă că va conține puțin verde, ca să neutralizeze reflexele de portocaliu. Mai sunt violet, reflexele de auriu și de acaju. Dacă optați pentru o bază mai închisă, decât baza voastră naturală și după aceea vreți să reveniți la baza voastră naturală, sau mai deschis, vreau să înțelegeți că o culoare nu decolorează o altă culoare.”, a explicat specialistul în păr.