Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea


Există nenumărate accesorii de dormit care ne pot oferi beneficiile de care avem nevoie. Însă știați care sunt acestea?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact accesoriile pentru dormit care aduc beneficii chiar și a doua zi, după utilizare.

În plus, descoperiți și cum vă puteți îngriji mai bine atât pielea, cât și părul, înainte de a dormi.

 

Alege aceste accesorii pentru dormit și observă beneficiile chiar a doua zi

Masc ă de dormit

Atunci când vine vorba despre accesoriile pentru dormit care oferă adevărate beneficii, chiar în următoarea zi, printre acestea se numără și masca de dormit.

Bineînțeles că există nenumărate variante de măști pe care le puteți folosi, fiecare în parte având la rândul ei, beneficii diferite. Cu toate acestea, în general, odată ce vom utiliza măștile de dormit, ne vom asigura și că primim următoarele beneficii:

 • Oferă calmitate -  După o zi plină, pielea ar trebui să obțină un nou aport nutritiv. Astfel, datorită măștilor de dormit, pielea va fi mai liniștită și mai răcoroasă. Aceste tipuri de măști sunt recomandate în special pentru persoanele care suferă de acnee.
 • Oferă hidratare -  Majoritatea măștilor de dormit vor oferi un efect hidratant, combinat cu alte nenumărate beneficii. Avem nevoie de hidratare și în timpul somnului, pentru că pielea reprezintă primul organ care pierde apă, mai ales când dormim.
 • Oferă suplitate și luminozitate –  Pe lângă beneficiile enumerate anterior, măștile de dormit îmbunătățesc și textura, dar și tonusul pielii. Majoritatea măștilor de dormit oferă și vitamine pentru pielea feței, vitamine care oferă strălucirea de care avem nevoie.

Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Bonete de mătase pentru p ăr

Atunci când vine vorba de un al doilea accesoriu de dormit care oferă nenumărate beneficii, vizibile într-un timp foarte scurt, acesta este reprezentat de bonetele de mătase pentru păr. Printre beneficiile oferite le întâlnim și pe următoarele:

 • Oferă strălucire părului  – acesta este primul, dar și cel mai căutat beneficiu oferit de un astfel de accesoriu de dormit. Prin urmare, bonetele de mătase pentru păr, au proprietatea de a oferi părului nostru, strălucirea de care are nevoie. Din cauza diverșilor factori externi care ne afectează părul, acesta are tendința de a se deteriora, pierzând din hidratare și proteine. Astfel, datorită bonetelor de mătase pentru păr, vom primi înapoi o parte din proteina pierdută, părul fiind mai luminos.
 • Oferă p ă r moale ca mătasea  – Deși puține persoane cunosc această proprietate a bonetelor din mătase, acestea ajută ca părul nostru să devină moale, exact ca mătasea. Acest tratament hidratează firul de păr la adâncimea necesară, pentru a elimina daunele produse în urma vopsirii și a decolorării, ajutând la regenerarea părului.
 • Oferă împiedicarea frizului  – Un alt beneficiu al acestor accesorii pentru păr este reprezentată și de împiedicarea frizul, datorită faptului că acest tratament modifică structura părului și hidratează în profunzime. Astfel, firul de păr liniștește electricitatea părului.

rutina de ingrijire piele

Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

Patch-uri anti-riduri pentru ochi

Chiar și  patch-urile pentru ochi care sunt destinate anti-ridurilor sunt numai bune de folosit ca accesorii pentru dormit. Și acestea, ca cele enumerate anterior, dețin nenumărate beneficii, care ajută la rezolvarea problemelor de anti-riduri, mai exact cu 2 tipuri de patch-uri: 

 • cele cu acid hialuronic  (folosite o dată pe săptămână), care conțin antioxidanți, peptide și extracte de plante, proprietăți prin intermediul cărora pielea scapă de pigmentare, iar ridurile sunt netezite
 • cele cu aur, a căror particularitate constă în timpul de așteptare lungă (până la 50 de minute), fiind compuse din ioni metalici, vitamine și glicerină

Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum aplicăm corect fondul de ten

 

De ce să îți îngrijești părul și pielea în timp ce dormi

Îngrijirea pielii

În ceea ce privește îngrijirea pielii, indiferent se sezonul în care ne aflăm, suntem nevoite să păstrăm exact aceleași regulile elementare ale rutinei de frumusețe, mai exact:

 • Demachiere- în fiecare dimineață și seară
 • Aplicarea unei creme hidratante  – atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Se recomandă să fie aplicată după fiecare duș, pentru a beneficia de o hidratare maximă, datorită faptului că atunci este momentul în care porii sunt deschiși și crema este mai bine absorbită de piele
 • Aplicarea unui tratament cosmetic sau a unei măști faciale, de exfoliere- periodic

rutina de ingrijire par

Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Îngrijirea părului

Bineînțeles că la fel de importantă ca îngrijirea pielii, este și îngrijirea părului. Astfel încât, se recomandă ca mai multe aspecte să fie respectate, printre acestea numărându-se și următoarele:

 • Folosirea foehnului sau a plăcii de îndreptat părul, mult mai rar
 • Evitarea spălării părului cu apă fierbinte, pentru a nu se usca și mai mult părul. De asemenea, de evitat sunt și momentele în care obișnuim să ieșim cu părul umed, devenind astfel, mult mai fragil
 • Folosirea  balsamului , după fiecare spălare
 • Aplicarea unui tratament intensiv de hidratare (săptămânal), indicat în special, în anotimpul rece

masca de dormit

Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum să aplici corect fardul de obraz. ”O greșeală în aplicarea fardului de obraz este cea de inundare a feței cu o culoare”

Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri