Cum sa faci friptura de gasca - perfecta pentru masa de Revelion!


Daca alegi sa eviti porcul in noaptea dintre ani, aceasta este solutia perfecta pentru tine.

 

Ingrediente:
cca 450 ml suc de portocale
4 cepe arpagic
4 crengute de rozmarin
sare kosher
piper
cateva felii de portocala
230 ml supa de pui
cca 700 gr carne de gasca
Mod de preparare friptura de gasca:
1. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius si muta gratarul cu o treapta mai jos.
2. Amesteca sucul de portocale cu ceapa tocata marunt, rozmarinul, supa de pui si putina sare, intr-o tigaie, la foc mediu.
3. Lasa sa fiarba cateva minute, apoi da focul la minim. Dupa 14-16 minute e gata. Ia de pe foc, scoate crengutele de rozmarin si pastreaza jumatate de sos intr-un vas.
4. Spala carnea de gasca si indeparteaza grasimea, apoi pune-o pe gratarul incins. Bineinteles, trebuie potrivita de sare si piper.
5. La fiecare 30 de minute unge gasca cu sosul pregatit anterior. E gata cam in 2 ore si ceva, cand temperatura interioare ajunge la 80 de grade Celsius.
6. Transfera gasca pe un platou si las-o asa timp de 15 minute. Portioneaza apoi si serveste-o cu sosul pastrat si cu felii de portocala.
Sursa

Ingrediente:

cca 450 ml suc de portocale
4 cepe arpagic
4 crengute de rozmarin
sare kosher
piper
cateva felii de portocala
230 ml supa de pui
cca 700 gr carne de gasca

Mod de preparare friptura de gasca:

1. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius si muta gratarul cu o treapta mai jos.

2. Amesteca sucul de portocale cu ceapa tocata marunt, rozmarinul, supa de pui si putina sare, intr-o tigaie, la foc mediu.

3. Lasa sa fiarba cateva minute, apoi da focul la minim. Dupa 14-16 minute e gata. Ia de pe foc, scoate crengutele de rozmarin si pastreaza jumatate de sos intr-un vas.

4. Spala carnea de gasca si indeparteaza grasimea, apoi pune-o pe gratarul incins. Bineinteles, trebuie potrivita de sare si piper.

5. La fiecare 30 de minute unge gasca cu sosul pregatit anterior. E gata cam in 2 ore si ceva, cand temperatura interioare ajunge la 80 de grade Celsius.

6. Transfera gasca pe un platou si las-o asa timp de 15 minute. Portioneaza apoi si serveste-o cu sosul pastrat si cu felii de portocala.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Cu ce l-a supărat “Moş Gerilă” pe Victor Slav

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri