Cum să crești trandafirii: ponturi utile


Când ne gândim la trandafiri, ne gândim la momente de sărbătoare, la evenimente superbe de familie, cum ar fi o nuntă sau un botez, sau chiar un Sfant Valentin.


In articol:

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor. Când ne gândim la trandafiri, ne gândim la momente de sărbătoare, la evenimente superbe de familie, cum ar fi o nuntă sau un botez, sau chiar un Sfant Valentin, ori o zi de naștere, unde iubirea se dăruiește. Și nu oricum, ci cu un superb buchet de trandafiri roșii, care semnifică pasiunea evenimentului, ori un buchet înmiresmat de trandafiri albi care semnifică puritatea și inocenţa.

Oricare ar fi motivul evenimentului, trandafirii au făcut dintotdeauna parte din decor ori din cadourile dăruite cu mult drag către cei apropiați.

Sunt atât de iubiți și îndrăgiți trandafirii, încât în ziua de azi poți dărui un aranjament floral criogenat care să reziste o veșnicie, simbol al iubirii transmise cu ocazia dăruirii acestuia.

Conform specialiștilor, trandafirul este una din cele mai cultivate specii pentru flori tăiate. Tradafirii sunt utilizați și în obținerea parfumurilor, parfumul fiind extras din glandele microscopice aflate în componenţa petalelor. Trandafirul este o plantă lemnoasă ce creşte sub formă de tufă de lăstari, fiecare dintre aceștia având tulpini cu o singura floare în vârf (trandafirul standard) sau cu mai multe flori în vârf (trandafirul miniatur).

Trandafirul este o plantă bună de oraș

Trandafirul este o specie care nu este pretențioasă atunci când vine vorba de temperatura ambientului, pragurile termice variind în funcție de soiul trandafirului. Acesta are însă pretenții ridicate când vine vorba de intensitatea luminii, întrucât lipsa de lumină determină compromiterea înfloririi.

Când vine vorba de udarea pământului în care acesta este plantat, trandafirul are pretenții moderate, dar prezintă însă pretenții ridicate faţă de umiditatea din atmosferă, aceasta trebuind să fie de până la 85% la începutul creșterii și de 65% în timpul perioadei de înflorire. Trandafirul răspunde bine la fertilizările cu dioxid de carbon, ceea ce îl face drept o plantă bună de oraș. Solurile preferate de trandafir trebuie să fie profunde, bine drenate și cu un pH neutru.

Culturile forțate de trandafiri

Știai că există în lume culturi forțate de trandafiri? Sunt create special pentru producția florilor și distribuția acestora în lume în florarii și alte instituții specializate. Conform specialiștilor, culturile forțate de trandafir au o durată de exploatare de până la 8 ani.

Dintre lucrările de îngrijire aplicate într-o cultură de trandafir, tăierile sunt cele care determină caracterul culturii; astfel tăierile pot fi în uscat (scurte și lungi) și se aplică la sfârșitul perioadei de vegetație și în verde (ciupit, tăierea florilor), acestea aplicându-se în timpul vegetației. Modul de aplicare a acestor tăieri poate conduce la trei tipuri de culturi forțate de trandafir: cultura cu repaus iarna; cultura cu repaus vara; cultura fără repaus.

Cum sa cresti trandafirii: ponturi utile

Cum sa cresti trandafirii: ponturi utile

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se înmulțesc trandafirii

Exista câteva trucuri de înmulțire a trandafirilor pe care le vom prezenta în cele ce urmează. Astfel, aceștia se înmulțesc cel mai bine prin butași. Butășirea se realizează perfect pe timpul verii și, daca soiurile sunt sănătoase, rata de succes este de 90%. Trandafirii mai pot fi plantați și prin semințe, acestea putând fi achiziționate de la magazine specializate de genul bricolaj. Prețul unui trandafir în ghivechi pornește de la 12 lei, dar poate ajunge și până la 150 de lei, în funcție de tipologia acestuia, precum și de locul din care este achiziționat.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce să pui în apa florilor pentru a rezista mai mult

Citeste si: NOTEAZĂ: Dulceață de trandafiri. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie


Abonează-te pe

Citește și:

Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Horoscopul lunii octombrie 2022. O zodie are parte de iubirea vietii sale

3 Aplicații de dating pentru Android și iOS, alternative la Tinder

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri