Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale! Trebuie sa stii asta!

Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale! Trebuie sa stii asta!
Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale! Trebuie sa stii asta!

Oul face parte dintre alimentele de baza, unul dintre cele mai consumate din lume, din mai multe motive. Primul ar fi acela ca oul este o adevarata comoara de nutrienti pentru organism.

 

Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire. Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.
Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului. Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.
De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat. Încet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.
Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece. Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.
Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe fundul apei.
Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.
Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. Şi obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.
Sursa: OanaCuzino.ro

Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire.

Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.

Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului. Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.

De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat.
Încet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.

Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece. Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.

Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe
fundul apei. Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.

Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. Şi obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.

Sursa: OanaCuzino.ro

 

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies