Cum sa ai pahare curate ca lacrima. Trucuri simple de la specialisti


Dupa spalari repetate paharele din sticla isi pierd din stralucire si oricat de mult le-am spala petele refuza sa iasa. Specialistii ne recomanda cateva trucuri pentru a avea pahare curate ca lacrima.

Cum eliminati petele

O altă problemă frecventă o reprezintă petele care apar pe pahare de la lichide colorate. „Dacă nu le spălaţi imediat după ce aţi consumat vin roşu, siropuri de fructe sau alte lichide colorate şi concentrate, pe pahare vor rămâne pete care nu ies doar cu apă şi detergent. Este bine să folosiţi sare de lămâie sau amoniac pentru a îndepărta aceste pete. Bicarbonatul se sodiu este şi el foarte eficient în spălarea paharelor şi îndepărtarea petelor.

Trebuie dizolvat foarte bine în apă călduţă pentru a nu fi abraziv şi a zgâria paharele. Aceasta substanţă se aplică pe un burete cu care se spală paharele şi se clătesc foarte bine“, mai spune specialistul.

La paharele de cristal care au model ,spălatul este şi mai dificil. „Paharele cu model sunt cele mai pretenţioase. Indiferent ce aţi folosi nu puteţi ajunge cum trebuie să curăţaţi toate striaţiile. Acest tip de pahare se lasă la înmuiat în apă cu oţet de mere sau sare de lămâie cam o oră pentru că astfel toate impurităţile se desprind. Abia apoi se curăţă cu detergent de vase şi apă“, mai spune Mirceda Moraru.

Citeste mai mult aici.


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Serialul “Medici: Conducatorii orasului Florenta”, o impresionanta fresca a Italiei secolului al XV-lea, in curand, la Kanal D

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri