Cum recunoastem un atac de panica si ce trebuie sa facem


Respiratie accelerata, senzatie de sufocare, dureri de cap, cresterea ritmului cardiac si tremurul corpului, aceste simptome la un loc pot insemna ca sunteti pe cale sa suferiti un atac de panica sau chiar sunteti in mijlocul unuia.

Ce este atacul de panica?

Atunci cand este exclusa o cauza medicala care poate avea la baza astfel de simptome, se pune problema aparitiei unui atac de panica. Atacul de panica este de obicei un episod scurt si intens,  dar care se intampla subit. Aceasta tulburare anxioasa poate avea multiple cauze psihologice si comportamentale, dictate fie de evenimentele si persoanele din jur, fie de anumiti factori de la nivelul inconstientului nostru.  Atacurile de panica pot avea o durata medie de cateva zeci de minute, insa ca intensitate, panica este resimta mai puternic in primele 5-7 minute, conform psihologilor.

Cum ajutam o persoana care trece printr-un atac de panica?


Odata ce am recunoscut simptomele unui atac de panica si stim sigur ca persoana in cauza nu sufera de alte afectiuni precum cele cardiovasculare sau hipertiroidism, sunt cateva lucruri care pot fi facute pentru a ajuta victima.

Nu lasam persoana in cauza singura
Incercam sa o calmam folosind un ton bland, dar totodata ferm
Ajutam victima sa respire normal prin metode precum numararea cu voce tare a inspiratiilor si expiratiilor, ori prin folosirea unei pungi care ajuta la restabilirea unui volum optim de aer pentru organism.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri