Iată ce trebuie să știi despre curățarea pătrunjelului și cum poate fi menținut proaspăt până la două săptămâni.
Toate gospodinele preferă să folosească verdețuri în mâncărurile sale, pentru a oferi un gust proaspăt și inedit tuturor preparatelor. De cele mai multe ori, atunci când cumpărăm pătrunjel, leuștean, mărar ori salată, ajung după câteva zile să se înmoaie și să nu mai fie bune de folosit la mâncare, însă, cu trucurile utile, vei ajunge să le prelungești viață tuturor verdețurilor pe care le cumperi în casă. Este foarte important să fii atent și în momentul în care mergi la piață sau la supermarket și alegi rădăcina de pătrunjel potrivită, dar și cum îl cureți, pentru a te bucura de prospețimea
Dacă ai terminat și tu cumpărăturile la supermarket și te-ai întors acasă cu mai multe buchete de pătrunjel, iată ce trebuie să faci pentru a-l curăța corect și să te folosești de el în toate mâncărurile tale. Este util ca pătrunjelul să fie curățat legat în mănunchi, așa cum este cumpărat, iar tot ce trebuie să faceți este să luați un cuțit și să începeți să curățați pe deasupra fiecare fir în parte de pe mănunchi, până când rădăcină va rămâne goală, iar frunzele se vor desprinde ușor.
Cum poate fi păstrat pătrunjelul proaspăt până la două săptămâni
Citește și: Cum să mănânci porția de 10 fructe și legume în fiecare zi
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum poți curăța mai ușor usturoiul? Folosește-te de acest truc pentru un rezultat imediat
Citește și: Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit- stirilekanald.ro
Totodată, este foarte important să știți și ce anume trebuie să faceți pentru a vă păstra pătrunjelul verde și proaspăt cât mai mult timp, fără să se strice. În primul rând, trebuie să fiți foarte atenți la frunzele acestuia, iar dacă în momentul în care l-ați cumpărat există frunze galbene, cel mai bine ar fi să le îndepărtați și să nu le lăsați să se extindă și la plantele sănătoase.