Cum poți să îți înfrumusețezi dantura în timpul sarcinii


Cum poți să îți înfrumusețezi dantura în timpul sarcinii

Vizita la medicul stomatolog în perioada sarcinii este necesară.


In articol:

Dacă nu ai apucat să îți rezolvi toate problemele stomatologice și să investești într-un zâmbet frumos înainte să planifici sarcina, află că nu este prea târziu.

Informează-ți medicul stomatolog că ești însărcinată și rezolvă-ți problemele ce țin de sănătatea ori aspectul dinților.

Află cum poți să îți înfrumusețezi dantura în timpul sarcinii și care sunt procedurile de estetică dentară sigure de urmat în această etapă.

Albirea dentară în timpul sarcinii

Un zâmbet de un alb imaculat- cine nu visează la asta? Dacă ești însărcinată și te gândești cât de sigur este pentru tine ori pentru bebelușul tău să urmezi un tratament pentru dinți mai albi, avem răspunsul.

Nu există studii științifice care să ateste că procedura ori produsele de albire dentară utilizate în cabinetul de medicină dentară afectează fătul. Consultă-te cu medicul tău stomatolog și alege împreună cu el cea mai sigură metodă de albire. Acordă atenție ingredientelor, dar mai ales la procentul în care acestea se regăsesc în kiturile de albire. Despre procedura de albire dentară, cum se realizează și câte ședințe sunt necesare, poți afla mai multe pe blogul Dr. Leahu.

Airflow-ul, alternativa la albirea dentară

Poți scăpa de petele inestetice de pe dinți și fără să recurgi la albirea dentară profesională. O alternativă recomandată, pe perioada sarcinii, este airflow-ul cu pulbere de bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a îndepărta colorațiile de pe dinți, nu necesită anestezie și nu are efecte adverse. Te poți bucura de rezultate imediat și este suficientă o sigură ședință. În plus, se poate realizat în cadrul controlului de rutină, pe care medicii stomatologi recomandă să nu îl amâni, ori în completarea detartrajului și al periajului profesional.

Airflow-ul este considerat atât o metodă de prevenție a afecțiunilor dentare, cât și o procedură de estetică dentară.

Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Cea mai simplă metodă de a-ți înfrumuseța dantura în sarcină

Cea mai simplă cale de a-ți înfrumuseța dantura în timpul sarcinii este să menții o sănătate orală bună și o igienă orală corectă. O dantură sănătoasă este cel mai frumos zâmbet pe care îl poți obține. Iar pentru a te bucura de toate acestea este esențial să te speli pe dinți de 2 ori pe zi și să mergi în continuare la medicul stomatolog, pentru a preveni problemelor stomatologice specifice acestei etape.

Conform Healthline, femeile însărcinate se pot confrunta cu dezechilibre hormonale ce pot declanșa gingivita. Cele mai comune simptome sunt în acest caz sângerările gingivale, gingiile umflate, care capătă o culoare neobișnuită, roșu aprins ori roșu violaceu. De asemenea, cantitatea de salivă produsă în mod normal de organism poate să crească semnificativ ori să apară sindromul de gură uscată. Nu în ultimul rând, ca urmare a vărsăturilor provocate de grețurile matinale, smalțul dentar are de suferit, ceea ce favorizează apariția cariilor dentare.

La polul opus, sunt și proceduri stomatologice pe care orice medic stomatolog îți va recomanda să le amâni până după naștere, dacă acest lucru este posibil. Vorbim aici despre extracții, radiografii dentare și orice procedură stomatologică care necesită anestezie. În cazurile de urgență maximă, se va temporiza pe cât posibil efectuarea acestor servicii stomatologice până în al doilea trimestru de sarcină.

Citeste si: Vești bune pentru profesori! Se încasează salariile mai devreme în aprilie- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 30 martie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Nu amâna controlul periodic la dentist pentru următoarele 9 luni, este în continuare sigur și chiar indicat să mergi la stomatolog. Comunică deschis cu doctorul despre evoluția sarcinii, îngrijorările cu privire la tratamentele stomatologice pe care îți dorești să le urmezi ori dacă te confrunți cu modificări la nivelul cavității bucale. Nu uita că sănătatea mamei, inclusiv sănătatea orală, influențează în mod direct sănătatea dinților copilului.

Sursă foto: pexels.com


Abonează-te pe

Citește și:

”Plecaseră amândoi spre spital la o colegă de-a mea, era șefă de secție acolo.” Care sunt cele mai dureroase momente din viața lui Ovidiu Cuncea

La ce temperatură se coace carnea de pui

Bărbatul din showbiz care a cucerit-o pe Alexandra Ungureanu: 'Nu îndrăznesc să-i vorbesc...' - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 30 martie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

EDU.ro Rezultate simulare Evaluare Națională 2023: Notele nu se trec în catalog! Cum poți afla ce medie ai obținut? - kanald.ro

Ana Morodan, prinsă la volan băută, sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat. Vedeta a fost oprită de două ori în aceeași seară - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Horoscopul Săgetătorului aprilie 2023 - Horoscopul lunii viitoare pentru Săgetător
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri