Cum poți face „lună” în casă, folosind doar bicarbonat de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este un fel de ingredient minune, date fiind toate modurile în care poate fi folosit. Pe lângă faptul că folosește și la îngrijirea personală, pentru că ajută la albirea dinților, la realizarea de gomaje faciale și de scrub-uri pentru corp, gospodinele pot sufla ușurate dacă se apucă de curățenie și găsesc în casă doar bicarbonat de sodiu.


In articol:

Bicarbonatul de sodiu ajută la desfundarea țevilor, la eliminarea mirosurilor neplăcute și chiar la eliminarea petelor, motiv pentru care a devenit un ingredient destul de folosit și a captat popularitate destul de rapid. Este o alternativă foarte bună pentru soluțiile chimice, dăunătoare pielii de pe mâini sau chiar a căilor respiratorii pentru că nu afectează organismul și atinge aceleași obiective.

Citeste si: Cum îți albești dinții cu un singur ingredient din bucătărie

 Gospodinele cu siguranță știau că bicarbonatul de sodiu este recomandat dacă vrei să ai o casă „lună”, dar cu siguranță nu știau toate modurile în care acesta poate fi utilizat. Pe lângă prețul mic, avantajul este că acesta nu are efecte dăunătoare pe termen lung și categoric îl aveți deja în casă pentru a-l folosi în cadrul spălatului pe dinți sau pe față.

Cum poți face curățenie în casă folosind bicarbonat de sodiu și oțet
Cum poți face curățenie în casă folosind bicarbonat de sodiu și oțet

Cum te poți ajuta de bicarbonatul de sodiu la curățenie?

În primul rând, dacă ai probleme cu o anumită scurgere sau cu țevile, lași puțin bicarbonat de sodiu să acționeze timp de 15 minute, iar apoi torni apă fierbinte. Deși există numeroase soluții pentru această problemă pe piață, bicarbonatul este varianta naturală, care are aceleași rezultate fără să afecteze mediul înconjurător.

Citeste si: Produsul din bucătărie care îți albește instantaneu dinții! Costă mai puțin de 3 lei

De asemenea, proprietățile sale abrazive ajută la curățarea metalelor de rugină, la scoaterea petelor și redarea luciului aurului sau argintului. Pe lângă asta, în combinație cu oțetul, prin aciditatea sa, acesta scoate eficient petele de mucegai din băi și bucătării. În aceeași combinație, bicarbonatul este și un bun dezinfectant pentru suprafețe, date fiind proprietățile sale antibacteriene.

Dacă sunteți ca mine și nu suportați mirosul de oțet, atunci puteți combina bicarbonatul cu zeamă de lămâie și veți obține aceleași rezultate, dar fără mirosul neplăcut!

Cum poți face curățenie în casă folosind bicarbonat de sodiu și oțet
Cum poți face curățenie în casă folosind bicarbonat de sodiu și oțet

În ceea ce privește materialele textile, ingredientul natural este capabil să redea strălucirea și culorile materialelor, dacă este pus în mașina de spălat. Petele greu de scos, de ulei sau chiar benzină, pot fi eliminate cu ajutorul acestui ingredient minune. Pur și simplu pui niște bicarbonat pe pata proaspătă, iar acesta o va absorbi în timp ce se usucă. Vasele, oalele și tigăile pline de arsură, ulei și alte asemenea pot fi curățate cu ajutorul unui burete și bicarbonat combinat cu zeamă de lămâie sau oțet.

Cum poți face curățenie în casă folosind bicarbonat de sodiu și oțet
Cum poți face curățenie în casă folosind bicarbonat de sodiu și oțet

Citeste si: Cum cureți tartrul și placa bacteriană în numai câteva minute cu ajutorul uleiului

În altă ordine de idei, dacă ai o problemă cu mirosurile neplăcute la nivelul frigiderului, amestecă puțin bicarbonat cu apă (până când are o textură omogenă, de pastă) și curăță frigiderul cu ea. Orice urmă de miros va dispărea; pentru a evita apariția altor mirosuri, pune într-un recipient mic puțin bicarbonat și lasăl acolo. De asemenea, îl poți pune în săculeți și prin sertare, șdulapuri sau chiar șifonier.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum îți albești dinții cu un singur ingredient din bucătărie

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Cum cureți tartrul și placa bacteriană în numai câteva minute cu ajutorul uleiului

Produsul din bucătărie care îți albește instantaneu dinții! Costă mai puțin de 3 lei

Ce poți face cu bicarbonatul de sodiu și nu știai până acum. Îți va schimba viața!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nicușor Dan a devenit tată pentru a doua oară: ”Miracolul s-a produs din nou”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri