Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu


Aflați din rândurile următoare cum puteți avea un nas perfect fără să apelați la bisturiu.


In articol:

Multe persoane se simt adesea complexate de propriul nas.

Forma acestuia poate varia în funcție de fizionomia fiecăruia și în general femeile, dar și bărbații se confruntă adesea cu o stimă de sine crescută din cauza deformării nasului. Fie că este prea mare, prea lat sau deformat, nasul este unul dintre organele feței ce se asigură un aspect plăcut sau iese în evidență.

În cadrul emisiunii „ Apel la consilier ”, difuzată pe Kanal D, doctorul Nazan Yilmaz, medic dermatolog, a oferit mai multe detalii despre cum putem beneficia de o corecție a formei nasului fără să apelăm la intervenții chirurgicale.

Care sunt metodele pe care le putem folosi fără a apela la chirurgie

Citește și: 5 afecțiuni care pot favoriza inflamarea ganglionilor inghinali

Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu

[Sursa foto: Freepik]

Principalele modalități de corectare a formei nasului sunt plombarea nazală și obturația nazală. În cazul obturației nazale, potrivit specialistului în domeniu, această procedură este mai riscantă și nu se recomandă persoanelor care un suferit o intervenție chirurgicală înainte.

Folosim plombarea nazală în modelarea nasului, dar nu putem folosi la fiecare pacient. Dacă pacientul nu dorește să meargă la rinoplastie, dacă pacientul nu dorește să meargă la operație, da, recomandă obturația nazală, dar acest lucru poate fi puțin mai riscant. Mai ales la pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală înainte .”, explică specialistul în domeniu.

Plombarea nazală

În cazul procedurii de plombare nazală, aceasta se adresează persoanelor care au nevoie de o corecție minimă și nu au mai suferit o altă intervenție chirurgicală la nivelul nasului. 

Această intervenție durează aproximativ 15-20 de minute. În prealabil, aplicăm o cremă anestezică locală. Putem începe procedura după 5-10 minute .”, explică specialistul în domeniu.

Obturația nazală

Citește și: Totul despre leziunile de menisc. „Depinde ce grad este și cât de mare este”

Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu

[Sursa foto: Freepik]

În cadrul procedurii de obturație nazală, se injectează anumite substanțe care contribuie la modelarea formei nasului după preferințele fiecăruia. În cazul acestei proceduri nu este nevoie de anestezie deoarece substanțele folosite conțin ele însele anestezic local.

Se folosesc materiale de umplere cu acid hialuronic reticulat. Este o procedură care necesită atenție pentru că ea o regiune prin care trec structuri vasculare importante, regiunea nazală. Prin urmare, este foarte important ca materialul să fie aplicat de către experți pentru a nu se confrunta cu complicații .”, spune specialistul în domeniu.

În cadrul acestei proceduri, rezultatele se observă imediat, iar efectul durează aproximativ 8-12 luni.

Fie că vrem sau nu, umplutura se topește după un timp. Pacienții sunt nemulțumiți uneori. Sau poate exista o complicație după procedură. În astfel de situații nefavorabile, avem enzime care pot dizolva aceste plombe acide. Așadar, procedura nu este o procedură permanentă. Este una reversibilă. Noi spunem o medie de 8-12 luni de permanență, dar pot exista pacienți la care se dizolvă în șase luni. În acest caz, procedura poate fi repetată după a șasea lună .”, explică specialistul în domeniu.

În acest caz, pacientul poate să repete procedura, dar nu mai devreme de trei luni între plombări. Un alte aspect foarte important al acestei proceduri, este ca la următoarea să se folosească același material care s-a folosit la prima procedură.

Oricare ar fi materialul de umplere folosit anterior, indicat este să se continue cu acesta în zona respectivă. Dacă mai există încă umplutură, dacă nu este complet topită, este indicat să se încerce să o refolosească .”, explică specialistul în domeniu.

Care sunt persoanele ce nu pot beneficia de această procedură

Citește și: Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii. „Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare.”

Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu

Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu

[Sursa foto: freepik]

Există unele persoane cărora nu le este recomandată o astfel de proceduri din motive care țin fie de forma și mărimea nasului, sau alte traumatisme care s-au produs la nivelul acestuia.

Astfel, persoanelor al căror nas este excesiv de mare, au suferit un accident de circulație în urma căruia au avut loc traumatisme la nivelul nasului sau au suferit prea multe intervenții chirurgicale la nivelul nasului, ne le este recomandată o astfel de procedură.

Unghiurile excesiv de mari sau un nas excesiv de mare, dacă îl umpli, nu poți umple foarte bine arcada nasului și nasul poate deveni și mai mare .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, umplerea nazală nu constituie motiv de îngrijorare pentru o eventuală problemă de respirație.

Nu există nicio problemă de respirație cu umplerea nazală pentru că locul în care punem umplutura este complet subcutanat. Prin urmare, în această procedură nu avem o astfel de problemă ca în cazul rinoplastiei .”, explică specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Remedii la domiciliu pentru vergeturi

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang. ”

Ce este botoxul și cum putem preveni îmbătrânirea pielii. ”Botoxul nu rezolvă decât contracția musculară, nu îți dă volum al feței.”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri