Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii. „Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare.”


Află din rândurile următoare care sunt procedurile pe care poți să le faci în timpul sarcinii ce produse sunt strict interzise.


In articol:

Perioada sarcinii aduce cu sine mai multe transformări fizice ale corpului unei femei.

Aceasta se poate confrunta cu diferite transformări ale corpului, dar și ale tenului din cauza hormonilor existenți în timpul sarcinii.

Astfel, multe femei apelează la diferite proceduri estetice pentru a-și recăpăta aspectul plăcut al tenului. Este important de știut că nu toate sunt permise în timpul sarcinii. De asemenea, există unele substanțe din cremele de față sau tratamentele faciale pe care trebuie să le evitați atât în perioada sarcinii, cât și în timpul alăptării.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Iulia Panțuru a vorbit despre procedurile estetice pe care au voie să le facă femeile însărcinate și cele care alăptează.

Cum tratăm apariția melasmei în timpul sarcinii

Citește si: Remedii la domiciliu pentru vergeturi

Cum tratăm apariția melasmei în timpul sarcinii

Una dintre afecțiunile cu care se confruntă femeile pe timpul sarcinii este apariția melasmei.

Aceasta apare la peste jumătate dintre femei în a doua perioadă a sarcinii și se manifestă ca niște pete pigmentate. În cazul acestei afecțiuni a pielii, trebuie să știm că nicio procedură efectuată în cabinetul medicului estetician nu este recomandată femeilor însărcinate.

„Din păcate, nicio procedură pe care o efectuăm în cabinet de tip laser, peeling chimic mai agresiv sau anumite produse, nu pot fi folosite în timpul sarcinii. Pentru melasmă este interzisă folosirea de hidrochinonă, una dintre cele mai eficiente substanțe de depingmentare și de arbutină.”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt substanțele interzise pe timpul sarcinii

Citește si: Cele mai bune solutii anti-aging, care ofera rapid fermitate si stralucire pielii

Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii

Pe parcursul sarcinii, de asemenea, există anumite substanțe pe care le întâlnim în produsele de îngrijire personală, ce trebuie evitate.

Printre acestea se numără retinoizii, acidul salicilic, acidul hialuronic și toxina botulinică.

Este total interzisă folosirea în timpul sarcinii de retinoizi. Nici măcar cei mai slabi retinoizi nu pot fi folosiți în sarcină. De asemenea, dacă avem un ten mai seboreic sau acneic, nu folosim în sarcină acid salicilic decât eventual într-o spumă de spălare pe care o clătim rapid și nu folosim peroxid de benzoil. Nu facem nicio procedură de injectare de substanțe de mezoterapie în timpul sarcinii. Fără injectare de acid hialuronic și toxină botulinică.Nu există studii care să susțină nici măcar siguranța acidului hialuronic, care este o substanță naturală .”, ne avertizează specialistul în domeniu.

De asemenea, este foarte important ca în perioada sarcinii să ne ferim de toate procedurile laser.

Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii

Citește si: Trei ingrediente cu proprietăți antioxidante care susțin sănătatea pielii

Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii

Specialistul în domeniu a oferit câteva alternative pentru femeile însărcinate care se confruntă cu diferite afecțiuni ale pielii. Astfel, persoanele care se confruntă cu acneea în timpul sarcinii, pot folosi cu încredere acid azelaic, acid lactic și acid glicolic.

În cazul petelor de pigmentare, se recomandă folosirea  protecției solare și a vitaminei C, care este extrem de eficientă pentru pigmentare. De asemenea, putem folosi și acid glicolic în concentrație de 10%.

La graviduțe recomandăm protecție solară cu filtru mineral și nu cu filtru chimic, pentru că nu se absoarbe .”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt operațiile estetice permise în timpul alăptării

Citește si: Ce poți să mănânci când alăptezi. Care sunt alimentele permise?

Care sunt operațiile estetice permise în timpul alăptării

În perioada sarcinii părul nostru arată spectaculos. După naștere, însă, majoritatea femeilor se confruntă cu căderea excesivă a părului. Acesta este un proces normal, care poate fi combătut cu ajutorul terapiilor cu plasmă.

Căderea părului este normală după naștere. Pe toată durata sarcinii, din cauza încărcăturii noastre hormonale, nu cade aproape niciun fir de păr. Părul arată extraordinar în sarcină. Toată cantitatea care trebuia să cadă în aceste 9 luni, va cădea de la 3 luni după naștere până la vârsta de un an a copilașului. Nu trebuie să ne panicăm. Aici putem să facem terapii cu plasmă proprie sau anumite substanțe, însă minoxidilul este și el interzis, atât în sarcină, cât și în alăptare .”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, în timpul alăptării sunt permise niacinamidele, vitamina C, acidul hialuronic, acidul glicolic și acidul lactic, dar sunt interzise o mare parte din procedurile invazive.

Nu facem toxină botulinică în perioada în care alăptăm. Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare .”, explică specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

7 Semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome

Invitație la Târgul de Carte Gaudeamus - Maria Crișan vă așteaptă să aflați povestea din spatele cărții sale pentru copii

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

18 Alimente interzise în timpul sarcinii. Evită-le dacă ești gravidă

Lucruri pentru care nicio mama nu ar trebui sa-si ceara scuze vreodata

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce reprezintă sărbătoarea de Crăciun
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri