Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem


Care este legătura între chirurgia cardiovasculară cu diabetul? 55% dintre decesele la diabetici se datorează sistemului cardiovascular. Inima și vasele picioarele sunt frecvent afectate.


In articol:

Dr. Ali Baran Budak, a vorbit, în cadrul emisiunii „Apel la consilier” difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre cum poate fi tratat diabetul cu celule stem! Iată tot ce trebuie să știi despre această afecțiune!

Citește și: Ce este hipertensiunea. „Există milioane de pacienți care suferă de această boală în întreaga lume”

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele

Cum poate fi tratat diabetu l cu celule stem

Dr. Ali Baran Budak a spus că zahărul necontrolat poate provoca probleme ochilor, rinichilor și sistemului nervos, iar controlul acestora în ramurile relevante este foarte important.

Examinarea sistemului cardiovascular este foarte importantă, iar la diabetici, atât nervii senzoriali, cât și cei motori sunt afectați. Acest lucru se numește neuropatie, iar persoana în cauză nu poate simți durerea, căldura, atingerea și vibrațiile, iar din acest motiv nu își poate proteja picioarele.

„De asemenea, zahărul necontrolat poate provoca probleme ochilor, rinichilor și sistemului nervos. Controlul acestora în ramurile relevante este foarte important. Dar, examinarea sistemului cardiovascular este extrem de importantă.

La diabetici, atât nervii senzoriali, cât și cei motori sunt afectați. Se numește neuropatie. Persoana în cauză nu poate simți durerea, căldura, atingerea și vibrațiile și, din acest motiv, nu-și poate proteja picioarele. De exemplu, nu poate simți un pantof care îi lovește piciorul sau un pantof care îl strânge sau căldura focului. Acest lucru este valabil și pentru inimă. Oamenii pot avea un atac de c ord fără să-și dea seama, iar acestea pot fi descoperite în cadrul controalelor de rutină ca un atac de cord nedureros”, a spus specialistul în emisiunii.

în momentul în care simțim dureri în piept, primim un avertisment cu privire la un atac de cord. Cu toate acestea, acest sistem de avertizare nu funcționează și în cazul diabetului, iar pacienții pot avea un atac de cord fără să își dea seama, iar în momentul în care nu există niciun avertisment, oamenii nu pot lua măsuri de precauție.

„Dacă simțim dureri în piept, primim un avertisment cu privire la un atac de cord. Cu toate acestea, acest sistem de avertizare nu funcționează în cazul diabetului. Prim urmare, pacienții pot avea un atac de cord fără să-și dea seama, iar atunci când nu există niciun avertisment, adică atunci când corpul nostru nu ne avertizează, oamenii nu pot lua măsuri de precauție. Primul pilon acesteia este pilonul neuropatiei pe care tocmai l-am descris, dar baza tuturor pilonilor este diabetul și zahărul necontrolat. Neuropatia este foarte importantă. Pe lângă pierderea senzația, creează calusuri care sunt frecvente și predispun la infecții. Există un dezechilibru în stimularea mușchilor, apar gheare la nivelul degetelor de la picioare”, a spus specialistul.

Citește și: Alimentele care îți pot compromite dieta dacă le consumi în exces

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

[Sursa foto: pexels]

Citește și: 7 motive să nu mai consumi lapte niciodată, nici dacă mori de foame!

Ce a mai spus specialistul

Specialistul este de părere că glandele noastre sudoripare sunt stimulate de aceste crampoane senzoriale, iar pierderea nervilor autonomi din acești nervi duce la afectarea transpirației, ceea ce provoacă uscăciunea pielii și sensibilitatea acesteia la infecții. Al doilea pilon este că aproximativ jumătate din pacienții cu diabet sau boli vasculare, iar dacă pe lângă diabet există și hipertensiune, fumat sau colesterol ridicat, riscul de boli vasculare crește și mai mult.

„Glandele noastre sudoripare sunt stimulate de aceste crampoane senzoriale, iar pierdere nervilor autonomi din acești nervi duce la afectarea transpirației, ceea ce provoacă uscăciunea pielii și sensibilitatea acesteia la infecții. Acesta este primul pilon. Al doilea pilon este că aproximativ jumătate dintre pacienții cu diabet au boli vasculare, iar dacă pe lângă diabet există hipertensiune, fumat sau colesterol ridicat, riscul de boli vasculare crește și mai mult. Aceste ocluzii vasculare sunt localizate mai ales sub genunchi. În al treilea rând, ischemia sau neuropatia care se dezvoltă atât neuropatiei, cât și al ocluziilor vasculare, crește susceptibilitatea la infecții și există, de asemenea, surse celulare. Există deformări ale țesuturi moi și ale oaselor. Acestea determina schimbarea centrului de greutate atunci când pășim pe sol”, a mai menționat specialistul.

Citește și: Slabeste pana la 8 kilograme in 10 zile cu seminte de chia! Iata reteta minune

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Beneficiile geniale ale cireselor amare! Combat zeci de boli!


Abonează-te pe

Citește și:

Cum sunt tratate tulburările digestive la copii

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Muncesc de la 16 ani.” Monica Tatoiu, despre pensia ei
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri