Cum păstrezi eficiența unui coș de fum?


Cum păstrezi eficiența unui coș de fum?

Șemineul este compus din două părți principale, respectiv camera de ardere, cunoscută și sub denumirea de focar, și coșul de fum.


In articol:

Este important ca și acesta din urmă să fie extrem de bine realizat, curățat la timp și menținut în cele mai bune condiții, deoarece calitatea arderii și rezultatele obținute în urma arderii sunt influențate într-o mare măsură de acesta.

 

Pentru ca un coș de fum să aibă cea mai mare eficiență, este important ca acesta să îndeplinească mai multe criterii, câteva dintre acestea regăsindu-se în informațiile de mai jos.

Cum poți obține un coș de fum eficient?

Pentru ca șemineul să fie eficient, coșul de fum trebuie să fie unul potrivit și de calitate. Pentru un coș de fum de calitate, nu numai că ai nevoie de cele mai bune materiale, dar este indicat și să alegi meșterul care cunoaște cele mai bune tehnici, astfel încât construcția finală să îndeplinească standardele de

calitate și eficiență. În construcția sau alegerea unui sistem de cos de fum, este important să se țină cont de lungimea coșului, mai precis de lungimea hornului, de diametrul pe care îl are coșul de fum și de tipul de coș de fum ales (coș de fum ceramic, coș de fum din inox).

Pentru ca eficiența coșului de fum să fie una ridicată, este indicat ca acesta să fie realizat în trei straturi – șamotă, vată bazaltică și înveliș ceramic, iar alegerea unor mortare de calitate, rezistente la temperaturi ridicate, reprezintă, de asemenea, un

pas important în realizarea acestei lucrări.

De ce este importantă curățarea coșului de fum la timp?

Nu numai alegerea și montarea coșului de fum este importantă, ci și întreținerea regulată a acestuia. Este vorba despre curățarea coșului, astfel încât fumul toxic să fie evacuat în mod corect și să nu ajungă în interiorul locuinței.

În acest fel, nu numai că păstrezi aerul curat în interiorul locuinței și permiți coșului să atingă eficiența maximă, dar ajuți și la prevenirea incendiilor care pot apărea din cauza unei curățări neadecvate.

Un coș de fum bine realizat și întreținut ajută la obținerea unui randament ridicat al șemineului, iar căldura este distribuită într-un mod optim, adecvat. De asemenea, un coș de fum bine realizat asigură evacuarea în mod corespunzător a fumului și a gazelor și prezintă o rezistență crescută la umiditate și la condensul acid.


Abonează-te pe

Citește și:

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut” Condițiile în care trăiește mama Oanei Roman în azil

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe

Ce a decis instanța cu privire la libertatea Elenei Udrea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri