Cum păstrezi bananele proaspete pentru mai mult timp. Cu acest truc pot rezista și până la două săptămâni


După cum știm deja prea bine, bananele se coc foarte repede, dar cu aceste trucuri poți încetini procesul de coacere imediat după ce le-ai achiziționat.


In articol:

Foarte multe persoane aleg să depoziteze bananele într-un bol, alături de alte fructe, dar în câteva zile coaja acestora își schimbă culoarea deoarece acestea încep să se coacă, iar până la sfârșitul săptămânii, acestea pot ajunge maro închis, moi și neplăcute.

Citește și: Ciorba de potroace te drege după masa de Crăciun. Care este secretul preparatului

Trucurile care pot păstra bananele proaspete pentru mai mult timp

Pentru a încerca să reducem numărul de banane neconsumate și risipite, Express.co.uk a discutat cu o serie de experți despre cele mai bune metode pentru încetinirea procesul de coacere.

Prima și cea mai importantă metodă este scoaterea acestora din punga de plastic.

Tash Blythe, expert în igienă alimentară de la High Speed Training, susține că este cel mai bine să scoateți fructele din ambalaj.

„Asigurați-vă că scoateți bananele din pungile de plastic în care sunt ambalate, deoarece plasticul va reține umezeala pe care bananele o eliberează prin intermediul gazului etilenă pe măsură ce se coc, ceea ce le face să se coacă și mai repede”, a spus aceasta.

De asemenea, și locul în care sunt păstrate bananele este, de asemenea foarte important.

„Păstrați bananele pe un blat sau undeva la temperatura camerei și departe de orice umiditate, de lumina soarelui și de temperaturi prea ridicate în timp ce se coc”, adaugă ea.

Totodată, expertul ne-a mai recomandat să ținem fructele departe de cuptoare sau de alte aparate care degajă căldură.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

La rândul său, Gary Ellis, director la CE Safety, a declarat că bananele trebuie ținute departe de alte produse.

Cum păstrezi bananele proaspete pentru mai mult timp

Cum păstrezi bananele proaspete pentru mai mult timp

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să faci cel mai rapid cozonac, fără frământare. Este perfect dacă ești pe grabă

Folia alimentară te poate ajuta

„Fructe precum piersicile, roșiile, avocado, smochinele și merele trebuie ținute la distanță de banane dacă nu doriți ca acestea să se coacă prea repede”, a adăugat el.

Un aspect foarte important este că ar trebui să ținem bananele agățate, pentru prospețime. Orice expunere a pulpei de banană la oxigen nu va face decât să accelereze procesul de coacere.

Citeste si: Cine este femeia din București care a fost încuiată de iubit în portbagajul unei maşini în flăcări- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

Și folia alimentară vă poate fi de mare ajutor, a mai spus expertul.  “Puteți folosi, de asemenea, folie alimentară la capătul bananelor, odată separate, pentru a încetini procesul de coacere”, a declarat acesta, potrivit Express.

„Înfășurați o cantitate mică de folie alimentară în jurul capătului unde sunt adesea unite”, recomandă expertul.

Bilele de absorbție sunt eficiente în păstrarea bananelor

Dacă vei utiliza acest truc, vei vedea că bananele se vor menține proaspete mai mult timp.  Care este explicația?  Gazul etilenă, de care sigur am mai auzit, pentru că a fost găsit în cantități mari în nenumărate produse din comerț, se va menține în partea de sus a fructului, de unde se emite, în loc să îl lase să se răspândească și să expună celelalte banane la gaz.

Și bilele de absorbție ale etilenei pot fi o soluție. Mike de la Kitchen Tips Online susține că acestea pot reduce considerabil timpul de coacere în cazul bananelor.

Bilele au fost plasate într-un recipient etanș, împreună cu câteva banane și au fost păstrate în frigider. Rezultatele au fost comparate cu cele ale unui buchet de banane care fusese lăsat pe tejgheaua din bucătărie fără bile de absorbție a etilenei.

Rezultatele au arătat  că bananele lăsate pe tejghea erau cu mult mai moi decât cele din frigider și, desigur, și mai negre.

Menționăm că bananele care s-au înmuiat nu trebuie neapărat să fie aruncate. Acestea pot fi folosite în diferite rețete.

Cum păstrezi bananele proaspete pentru mai mult timp

Cum păstrezi bananele proaspete pentru mai mult timp

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să prepari cea mai bună friptură. Preparatul ți se va topi în gura

Ciorba de potroace te drege după masa de Crăciun. Care este secretul preparatului

Poți rămâne însărcinată pe perioada menstruației? Medicul ginecolog spune clar - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia - stirilekanald.ro

O tânără a fost filmată în timp ce se plimba complet goală pe străzile acoperite de zăpadă - kanald.ro

Messi i-a scris pe vestiarul lui Pique "Iuda" și nu pentru că a trădat-o pe Shakira! Ce i-a făcut internaționalului fostul soț al cântăreței - radioimpuls.ro

Ce face, de fapt, sora Denisei Răducu în Spania?! „Nu e nimic rușinos”. Tatăl ei a spus totul - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Trucul care vă ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri