Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp. Unde trebuie așezate în frigider

Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp. Unde trebuie așezate în frigider
Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp. Unde trebuie așezate în frigider

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a prelungi prospețimea bananelor cât mai mult timp.

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe. Pe lângă prețul lor accesibil, aceste fructe sunt de-a dreptul delicioase. Cu gustul lor dulce și textura cremoasă, bananele pot fi consumate atât în cadrul unui mic-dejun, în combinație cu alte alimente, cât și ca gustare. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că au un gust foarte bun, banalele au numeroase beneficii asupra sănătății, constituind în același timp și o sursă de energie.

Astfel, aceste fructe sunt nelipsite din casa fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, banalele au o durată de viață relativ scurtă. După câteva zile, încep să se înnegrească și își schimbă gustul și textura. Există însă câteva trucuri pe care le putem folosi astfel încât să prelungim cât mai mult timp viața bananelor, pentru a le menține proaspete.

Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp

Citește și: Trucuri utile pentru a păstra bananele proaspete cât mai mult timp

Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp
Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp[Sursa foto: freepik]

Durata de viață a bananelor depinde foarte mult de locul în care acestea sunt poziționate. Astfel, dacă le pui în frigider, trebuie să știi că le poți prelungi durata de viață dacă sunt așezate lângă anumite fructe.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Lămâia este un fruct cu multiple proprietăți, care cu siguranță este nelipsită din frigiderul fiecăruia dintre noi, mai ales că vara se apropie cu pași repezi și fiecare își dorește să savureze o limonadă rece. Specialiștii în domeniu susțin că lămâia poate încetini procesul de înnegrire al bananelor și le ajută să-și păstreze prospețimea și gustul cât mai mult timp. Aceasta previne procesul de oxidare al bananelor și contribuie la conservarea lor cât mai mult timp.

Însă, nu este suficient doar să pui o lămâie lângă banane în frigider. Există un truc care potențează mai mult efectul antioxidativ pe care lămâia îl are asupra bananelor. Tot ce trebuie să faci este să pui bananele într-o pungă ermetică alături de câteva felii de lămâie. Ulterior, acestea trebuie puse la frigider. Deși coaja bananelor se va închide, interiorul fructelor va rămâne proaspăt cât mai mult timp.

Unde trebuie ținute bananele

Citește și: Idei geniale de pus in practica la bucatarie! Uite cateva trucuri care te ajuta sa pastrezi mai mult timp alimentele

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești zemoase, de la producătorii locali, în piață. S-au ieftinit considerabil față de luna trecută- kanald.ro

Citește și: "L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure- stirilekanald.ro

Unde trebuie ținute bananele
Unde trebuie ținute bananele[Sursa foto: freepik]

Locul unde trebuie ținute bananele depinde în funcție de gradul de coacere al fiecăreia și de spațiul pe care îl avem la dispoziție. Astfel, în cazul în care nu vrem să ținem bananele la frigider, acestea trebuie depozitate într-un loc uscat, ferit de razele puternice ale soarelui. De asemenea, este foarte important să le ținem departe de alte fructe coapte pentru a nu accelera mai tare procesul de coacere al acestora.

 Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Ce se întâmplă dacă pui o lingură lângă castraveții din frigider. Metoda este apreciată de gospodinele din întreaga lume

TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO

Kassandra, fiica adoptivă a Danei Rotariu, gest sfâșietor după moartea mamei sale

"Se gândea ca să regizeze relația. Toate lucrurile au fost o minciună". Ies la iveală detalii uluitoare despre mariajul dintre Maria Constantin și Marcel Toader

Alegere neașteptată pentru Alev

Sindy și Vlădaia, eliminate de la Insula de 1 milion! Strategia care le-a trimis direct acasă. Primele declarații: „Când te auto propui, riști să pleci acasă”

"Să plece!" Verdict crunt în gala fără eliminare din "Casa Iubirii". Antoni, Cosmin, Ștefania, în plin coșmar. "Nu știu ce să mai cred, vreau să fiu propus spre eliminare"


Cookies