Cum ne detoxifiem corect organismul. „Pot apărea diverse simptome”


Dacă îți dorești ca organismul tău să aibă parte de o detoxifiere trebuie să începi prin a-ți impune un set de reguli, deoarece totul pleacă din mintea noastră, iar dacă nu vom avea destulă voință nu vom reuși.


In articol:

Stilul de viață pe care îl abordăm trebuie să fie unul foarte sănătos, deoarece un stil de viață haotic ne poate crea probleme de sănătate și stări de rău, pe care nicio persoană nu și le dorește.

Dacă ai în plan să îi faci o detoxifiere corectă a organismului tău, iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont!

Simona Carniciu, doctor în medicină, diabet și nutriție, a vorbit, în cadrul emisiunii „Sport, dietă și o vedetă” difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre o detoxifiere corectă a organismului nostru.

Citeste si: Detoxifierea cu zeolit- ce e bine să afli

Cum ne detoxifiem corect organismul.

Cum ne detoxifiem corect organismul.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Care sunt beneficiile murăturilor. ”Oțetul irită mucoasa stomacului, și poate determina diferite patologii.”

Cum ne detoxifiem corect organismul

Simona Carniciu, doctor în medicină, diabet și nutriție, a vorbit despre cum să facem o detoxifiere corectă, atunci când vine vorba de organismul nostru. Ea a menționat că în colon se pot întâmpla lucruri diverse prin acțiunea factorilor de mediu, poluare, aditivi alimentari sau prea mult zahăr și că este foarte important să mâncăm sănătos și să avem grijă la alimentele pe care le consumăm.

Dacă nu alegem un stil de viața sănătos, sănătatea va fi mai șubredă, iar microbimul intestinal poate fi afectat și poate scădea diversitatea bacteriilor cu un rol important.

„În colon se pot întâmpla diverse lucruri prin acțiunea factorilor de mediu, poluare, aditivi alimentari, prea mult zahăr. În momentul în care nu avem grijă să mâncăm sănătos, atunci sănătatea începe să fie mai șubredă, în sensul că poate fi afectat microbiomul intestinal, să scadă diversitatea bacteriilor deosebit de importante”, a spus doctorul.

Oamenii își pot da seama că colonul lor este permeabil în momentul în care au o balonare destul de deranjantă, se simt obosiți și au o stare de agitație. O parte bună în toate aceste aspecte este că pot fi rezolvate dacă stilul de viață se schimbă și se transformă într-unul sănătos.

 „În momentul acesta pot apărea diverse simptome până când intestinul ajunge să nu mai fie complet impermeabil și anume să fie cu o ușoară sau chiar crescută permeabilitate. Ne putem da seama că colonul nostru este permeabil în momentul în care avem o balonare destul de supărătoare, ne simțim obosiți poate chiar și agitați, nu dormim bine sau diverse alte simptome până la probleme mult mai serioase care duc la o alterare a stării de sănătate dar și o imunitate mai scăzută. Toate acestea pot fi rezolvate dacă avem tăria să ne schimbăm stilul de viață”, a mai declarat doctorul.

Citeste si: Ce este intermitent fasting și cât de bun este pentru organism. „La bază este așa-numitul proces de autofagie!”

Cum ne detoxifiem corect organismul.

Cum ne detoxifiem corect organismul.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

Cum ne schimbăm stilul de viață

Stilul de viață se schimbă plecând de la o mentalitate bună, trebuie să avem o gândire pozitivă tot timpul și o alimentație corectă. Este recomandat, pentru persoanele care își doresc să aibă un stil de viață sănătos, să mănânce mai multe verdețuri și mai puține produse de origine animală.

Fructele care conțin enzime sunt și ele foarte importante și un bonus în alimentația voastră, deoarece sunt foarte sănătoase și gustoase și nu veți simți o stare de oboseală dacă alegeți să le mâncați, pe lângă acestea, și cerealele integrale sunt foarte bune, dar nu în cantități foarte mari.

Dacă îți dorești să abordezi un stil de viață sănătos, este important să ții cont de mai multe aspecte care fac parte din viața ta, de la mâncatul sănătos până la un program regulat de somn, mișcare și eliminarea stresului. Gândirea trebuie să fie una pozitivă, deoarece energiile negative nu au ce să caute în viața ta. Trebuie să reușești să fii o persoană echilibrată din toate punctele de vedere.

„Ne schimbăm stilul de viață prin o mentalitate fără stres, o alimentație  corectă și acolo unde putem să folosim diverse substanțe care pot să ne ajute. Aș recomanda o porție mare de verdețuri, mai puține produse de origine animală, fructe care să conțină enzime și o parte nu foarte mare de cereale integrale”, a mai declarat specialistul.

Cum ne detoxifiem corect organismul.

Cum ne detoxifiem corect organismul.

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă cu humus și sfeclă roșie


Abonează-te pe

Citește și:

Detoxifierea cu zeolit - ce e bine să afli

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ingredientul secret de 2 lei care păstrează zeama de la varza murată delicioasă și limpede. Poate rezista cu succes până la primăvară

Care sunt alimentele care topesc grăsimea din jurul taliei. ”Organismul ca să se protejeze, îmbracă organele interne în grăsime.”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri