Cum îți organizezi inteligent biblioteca de acasă?


Cum îți organizezi inteligent biblioteca de acasă?

Pasionații de lectură obișnuiesc să profite de orice spațiu rămas liber în biblioteca lor pentru a mai adăuga încă o carte, ceea ce poate duce la o dezorganizare și la o aglomerație inestetică.


In articol:

Este firesc ca aceștia să vrea întotdeauna titluri noi pe rafturile bibliotecii, deoarece dragostea pentru lectură se traduce prim dorința de a citi cât mai multe cărți, din diverse domenii.

Chiar dacă numărul de cărți deținute este mare, se poate găsi o modalitate prin care acestea să fie organizate inteligent. Persoanele care dețin sute sau mii de cărți pot crede că au nevoie de rafturi suplimentare sau chiar de o bibliotecă mai mare, dar în realitate aceștia pot să optimizeze rapid spațiul de care dispun și să evite o altă investiție.

Organizarea bibliotecii începe prin revizuirea colecției de cărți

În primă fază, cititorul trebuie să vadă ce cărți are în bibliotecă, pe care le-a citit și pe care intenționează să le citească într-o zi. Acesta este momentul în care mulți își dau seama că au numeroase titluri pe care nu le-au parcurs niciodată și pe care nu intenționează să le citească vreodată, deoarece nu mai fac parte din domeniile lor de interes.

Toate aceste cărți pot fi eliminate într-o manieră profitabilă din bibliotecă prin vânzarea lor.

Un anticariat cumpără cărți din toate domeniile, astfel că vechile cărți sau cele care nu au utilitate în biblioteca respectivă pot fi transformate într-o sursă de venit suplimentară. Anticarii de la Cumpăr Cărți se deplasează la domiciliul vânzătorilor și evaluează gratuit cărțile, plătind pe loc valoarea acestora.

Cărțile păstrate se organizează într-o manieră estetică

Pentru a continua organizarea bibliotecii, se poate alege o modalitate preferată pentru așezarea lor pe rafturi: în ordine alfabtică, după autor, după categorie, în funcție de dimensiune. Ideea este ca, la final, cărțile să poată fi ușor de găsit în bibliotecă și aceasta din urmă să arate plăcut din punct de vedere vizual.

Vânzarea cărților vechi sau a celor care nu vor mai fi citite sau recitite aduce cu sine mai mult spațiu în bibliotecă, adică mai multe posibilități de așezare a cărților păstrate. Este important ca pe rafturile de volume să fie curățenie, pentru a găsi ușor titlurile dorite și pentru a profita din plin de orice spațiu disponibil în bibliotecă.

Rafturile bibliotecii pot fi completate cu titluri noi

După curățenia în bibliotecă și după vânzarea cărților nedorite la un anticariat care își exprimă intenția de achiziție de carte prin anunțuri de tipul “ cumpăr cărți de orice fel ”, posesorul se va bucura de mai mult spațiu și de o sumă în plus la bugetul său. Pentru a completa colecția de cărți, acesta poate folosi investiția recuperată pentru a achiziționa cărți noi.

Așadar, o reorganizare corectă a bibliotecii începe prin revizuirea titlurilor și prin păstrarea celor care vor fi parcuse în viitor. Cele mai vechi cărți sau cele care nu se încadrează în sfera de interes a posesorului pot fi vândute foarte ușor la CumparCarti.ro, anticariatul care pune pe primul loc confortul vânzătorului de carte, oferind acestuia deplasare asigurată la domiciliu, evaluare gratuită și plata pe loc a volumelor.


Abonează-te pe

Citește și:

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut” Condițiile în care trăiește mama Oanei Roman în azil

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe

Ce a decis instanța cu privire la libertatea Elenei Udrea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri