Gelul de aloe vera este o adevarata comoara a naturii. Este folosit in special pentru arsurile de gradul I, rani si pentru ameliorarea herpesurilor si psorazisului. Este considerat, de asemenea, un adjuvant eficient in cazul ulcerului gastric.
Ingrediente
pulpa aloe vera- ¼ cana
ulei de cocos- 1 lingura
vitamina E uleioasa- ¼ lingurita (optional)
acid citric- 1/8 lingurita (optional)
1. Scoateti pulpa de aloe vera din frunzele unei plante aloe vera. Pentru ¼ cana de pasta veti avea nevoie de 4-6 frunze de 4-6 cm in lungime. Puneti-va manusi pe maini si taiati frunzele din zona cea mai apropiata de sol sau baza plantei.
2. Apoi cateva minute tineti frunzele vertical cu partea taiata in jos pentru a permite lichidului de culoare inchisa sa se scurga. Este un fel de rasina care poate fi extrem de iritanta pentru piele.
3. Dupa ce rasina s-a scurs, spalati frunzele si decojiti-le de coaja groasa, scotand la suprafata gelul transparent de care avem nevoie. Daca frunza este foarte lunga, taiati-o intai in bucati si abia apoi curatati-o.
4. Utilizati lingura pentru a scoate pulpa din frunze, nu cutitul.
5. Puneti gelul intr-un recipient.
6. Adaugati uleiul de nuca de cocos, vitamina E si acidul citric si mixati in blender aproximativ 1 minut. Daca sunteti alergic la acidul citric nu-l folositi (poate provoca eruptii cutanate). Uleiurile vor ajuta la conservarea produsului final. Acidul citric este folosit pentru a evita decolorarea.
7.
8. Turnati gelul intr-un borcan cu capac ermetic si il puteti pastra in frigider cateva luni, fara probleme.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro