Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre două simptome noi


Potrivit specialiștilor, au fost descoperite două noi simptome care ar putea indica faptul că ai fost infectat cu noul coronavirus.


In articol:

În ultima perioadă, dat fiind faptul că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut extrem de mult la nivelul întregii planete, specialiștii încearcă să creeze cât mai multe conexiuni între simpromele manifestate de pacienți și infecția cu noul coronavirus, astfel încât să prevină răspândirea infecției la scară mai largă.

Citeste si: Incredibil! Această boală crește riscul de deces al pacienților care au coronavirus cu aproape 50%! Foarte mulți români o au

Dacă până acum știam că simptome precum tusea și febra sunt extrem de comune, în cazul infectării cu noul coronavirus COVID-19, se pare că cercetătorii au găsit încă două simptome care pot fi asociate cu contactarea coronavirusului de către o persoană sănătoasă.

Coronavirus simptome
Cele mai noi simptome care indică faptul că au coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Dacă manifești aceste simptome, ai putea fi infectat cu noul coronavirus COVID-19

Potrivit specialistului Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Iași, în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de coronavirus care debutează cu simptome care nu sunt respitorii. Febra, tusea, greutatea în respirație, oboseala, durerea musculară, pierderea mirosului sau a gustului, durerea în gât, congestia nazală și greața sunt simptomele care erau deja cunoscute în cazul infectării cu noul coronavirus, însă au fost descoperite două noi simptome pe care trebuie să le iei în calcul, dacă bănuiești că ai avea COVID-19.

Citeste si: Părintele Calistrat, suspect de COVID-19. El recomanda contra infectării gargara cu apă și sare și "o gură de țuicuță"

Coronavirus
Durerea de stomac, unul dintre simptomele noului coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infectării cu noul coronavirus, chiar și în lipsa febrei sau a tusei seci. Potrivit celor mai noi informații, durerea de cap este unuș din simptomele care apare tot mai des imediat după infectarea cu noul coronavirus.

„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID,” a explicat Carmen Dorobăț, relevând că și durerile abdominale și scaunele frecvente pot fi asociate cu noul coronavirus.

Citeste si: Care sunt diferențele dintre alergie și Covid-19: „Acesta este primul semn distinctiv”


Abonează-te pe

Citește și:

Specialiștii au făcut anunțul: dacă ne protejăm de coronavirus, ne protejăm de multe alte boli. Emilian Imbri: „S-ar putea ca gripa...”

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

Nelu Tătaru, avertisment: „Avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus”

Logodnica lui Speak are probleme grave de sănătate: „Ochii au început să lăcrimeze foarte rău”

Cum se manifestă, de fapt, noul coronavirus? Un cadru medical a făcut anunțul: „Vedem zilnic cum mor oamenii, vedem cum nu pot să respire”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

CITEȘTE: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri