Nelu Tătaru, avertisment: „Avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus”


Nelu Tătaru a anunțat că în România se constată un fenomen îngrijorător, după ce s-a observat o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu Covid-19.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut o declarație îngrijorătoare, în contextul creșterii numărului de infectați. Acesta a declarat că în ultima perioadă se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus, precum şi o creştere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere.

„Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital.

Citeste si: Premierul Ludovic Orban, ședință de urgență în Parlament despre deschiderea școlilor și organizarea alegerilor

(...) Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere", a spus Tătaru.

Citeste si: Situație dramatică în Liban! După explozia din Beirut, au explodat și cazurile de coronavirus!

OMS, avertisment privind transmiterea virusului SARS-CoV-2

Coronavirus Romania
Cazuri de Coronavirus Romania[Sursa foto: PixaBay]

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, asimptomatice sau cu simptome ușoare de coronavirus, pot răspândi coronavirusul fără să știe.

Citeste si: În ultima săptămână, s-au înregistrat 11 cazuri noi de COVID-19 în rândul personalului Administraţiei Penitenciarelor

"Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici, oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate", a declarat Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în cadrul unei conferinţe de presă online. "Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile".


Citește și:

Bianca Comănici, mesaj neașteptat după despărțirea de Livian: „Mi-am găsit iubirea...”

Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale!

Cunoști limba engleză la nivel avansat? Iată 3 joburi sigure și bănoase

Călin Popescu Tăriceanu: „Magistrala M5 s-ar putea închide...”

Se introduc noi măsuri restrictive! De joi, barurile și restaurantele se vor închide mai devreme

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mona de la „Puterea Dragostei” l-a părăsit pe George și a părăsit și casa iubirii!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri