Cum gestionezi stresul atunci când ai copii. „Ei învață de la noi”


Mulți dintre noi am avut perioade în viață în care ne-am simțit foarte stresați și epuizați, iar această energie negativă, uneori, poate influența și persoanele din jurul nostru. Dacă ai copii și simți această stare nu trebuie să te ascunzi de ei, deoarece aceștia au foarte multe de învățat și le va fi de folos cum să gestioneze anumite situații în viață.


In articol:

Copiii au foarte multe lucruri de învățat în momentul în care sunt mici, iar unul dintre lucrurile pe care trebuie să învețe să îl gestioneze este stresul. Mulți adulți sunt stresați din cauza problemelor de la muncă și se tem ca cei mici să îi vadă așa.

Ei bine, nu este o greșeală, deoarece aceștia trebuie să fie conștienți de faptul că pe parcursul vieții vor întâmpina și greutăți.

Citeste si: De ce ne cade părul. ,,Sfatul meu este să nu va tundeți mai des”

Cum gestionezi stresul atunci când ai copii

Cum gestionezi stresul atunci când ai copii

[Sursa foto: PixaBay]

Cum gestionezi stresul  atunci când ai copii

Copiii își exprimă sentimentele într-un mod cu totul diferit, spre deosebire de adulți, iar dacă cei mici te vor vedea stresat, este bine să le explici situația, deoarece și ei vor fi nevoiți să lupte cu aceste stări, de-a lungul

vieții.

Yolanda Crețescu, psiholog, a spus că nu trebuie să ne ascundem de copii atunci când suntem stresați, deoarece ei învață de la noi cum să facă față vieții, care nu este mereu frumoasă și este foarte important ca aceștia să vadă realitatea, așa cum este ea, de fapt.

,,Nu ne ascundem de copii atunci când suntem stresați, deoarece ei învață de la noi cum sa facă fata vieții si viata nu este doar frumoasa, asa ca este important sa le dam copiilor realitatea.

Ce este însa necesar si la ce trebuie sa fim atenți este la durata si la intensitate. Daca asupra unui eveniment din viata noastră, reacția noastră este supradimensionata, atunci lecția pe care copilul o învață este ca un eveniment negativ nu poate fi trecut, decât foarte greu si atunci el învață lecția asta pentru viitor”, a declarat Yolanda Crețescu, în cadrul unei emisiuni TV.

Ea a mai menționat că stresul, într-o anumită cantitate, înseamnă vigilență, ancorarea tuturor resurselor pentru depășirea unei situații noi sau dificile.

,,Noi avem nevoie sa știm ca stresul, într-o anumita cantitate, înseamnă vigilenta. Ancorarea tuturor resurselor sa depășesc o situație noua, sau o situație dificila. Lucrul acesta ne ajuta, important este sa nu facem din stres patologie, sa nu ajungem in distres”, a mai menționat psihologul.

Citeste si: 5 Cristale care aduc noroc și abundență în viața ta

Cum gestionezi stresul atunci când ai copii

Cum gestionezi stresul atunci când ai copii

[Sursa foto: PixaBay]

Ce a mai declarat Yolanda Crețescu

Yolanda Crețescu a spus că distresul este un stres negativ, care modifică sistemul cognitiv, iar atunci persoanele vor gândi despre viață că lucrurile sunt toate rele și negative, ulterior, corpul îmbolnăvindu-se. Copilul  va învăța de la adulți că viața este și bună și rea și că vor exista mai multe momente în care va fi greu, dar care pot fi depășite dacă există un sistem de raportare. 

,,Distresul este acel stres negativ, care îmi modifica sistemul cognitiv, voi gândi despre viata ca lucrurile sunt toate rele si negative, îmi voi îmbolnăvi corpul. Stresul descarca adrenalina, adrenalina cere insulina, pancreasul răspunde, apar problemele circulatorii, diabet de tip doi si asa mai departe. Multe alte patologii, chiar și de natura patologica, cum este anxietatea sau depresia. Copilul va învăța de la noi ca viața este si buna, este si rea, sunt si momente în care este greu, dar pot fi depășite daca ai un sistem de raportare”, a mai spus ea.

Cum gestionezi stresul atunci când ai copii

Cum gestionezi stresul atunci când ai copii

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sporturi sunt recomandate pentru un copil. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine”


Abonează-te pe

Citește și:

De ce ne cade părul. ,,Sfatul meu este să nu va tundeți mai des”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce sporturi sunt recomandate pentru un copil. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine”

Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri