În ultimii ani au apărut diverse diete, cu o mulțime de reguli și specificații. Cu toate că unele dau roade, trebuie să fim atenți, pentru a ne găsi regimul alimentar potrivit. Dieta disociată este una din dietele la care au apelat multe persoane, dând rezultate destul de rapide.
În cadrul unei emisiuni, doctorul Laura Ene, medic primar de diabet și boli metabolice, a explicat ce este această dietă dar a oferit și sfaturi în ceea ce privește o nutriție corectă.
Ce este dieta disociată
Citește și: Cum să nu mai risipiți mâncarea
Acest tip de dietă constă în mese complet diferite, în funcție de zile.
„Dacă mănânci în fiecare zi un alt fel de aliment, poți să mănânci nelimitat din acel aliment într-o zi, mai multe alimente în zile diferite și iată, în felul acesta poți să slăbești foarte repede și eficient.
Efectele negative ale dietei disociate
Citește și: Care sunt alimentele care păcălesc foamea
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mai mult, este esențial ca înainte să începem orice fel de dietă, să facem un set de analize și un consult medical, chiar dacă nu ne confruntăm cu alte afecțiuni. Dieta disociată poate avea efecte negative, în special pentru cei care au diverse boli. Spre exemplu, pentru cei care au colon iritabil, ziua în care se mănâncă doar legume verzi, poate să le afecteze organismul.
„Poate să fie periculoasă pentru sănătate. Eu vă propun o disociere pe mese, astfel încât să nu ne lipsească nici vitaminele și nici mineralele. Este important să urmărim inclusiv modul în care ne hidratăm, modul în care ne odihnim. Ca să nu ne lipsească alimente din meniu, pentru că deficitul de calorii și alimentele lipsă nu fac altceva decât să crească poftele și să ne transforme în mâncători compulsivi.Dacă
Ce variante de mese propune medicul
Citește și: Cum să slăbești fără să ții o dietă strictă
Un regim alimentar corect și sănătos înseamnă un stil de viață echilibrat. Cu toate că putem evita alimentele bogate în grăsimi și calorii, este esențial să ne hrănim cu mai multe tipuri de alimente, ccare ne oferă aportul necesar de vitamine și minerale. Doctorul Laura Ene a propus câteva variante de mese pentru o zi, în așa fel încât să ne asigurăm că vom consuma și proteină, carbohidrați, legume și fructe.
„ La micul dejun aș alege fructele, iaurtul, cerealele integrale. Eventual pâinea cu pasta de humus, năut, brânză, ouă sau legume. La masa de prânz aș alege carbohidrații, care în mod normal lipsesc dintr-o dietă. Dacă mâncăm carbohidrați cu legume la masa de prânz, putem spune că avem o dietă disociată pe mese. Proteinele, carnea sau peștele, dacă le lăsăm pentru masa de seară, nu ne lipsește nimic și atunci putem să slăbim și sănătos și eficient.”, a declarat specialistul.
Cu toate acestea, hidratarea joacă un rol foarte important în menținerea siluetei. Așadar, trebuie să fim atenți la cantitatea de cafea și alcool pe care o consumăm și să nu uităm că apa este foarte importantă. De asemenea, sucurile din comerț trebuie eliminate complet din stilul nostru de viață.