Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun

Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun
Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun

Aflați din rândurile următoare care sunt cele mai sofisticate recomandări de brânzeturi pentru masa de Crăciun.

Deși majoritatea românilor prefera ca pe masa de Crăciun să se regăsească preparate tradițional românești, brânzeturile nu sunt nici ele lipsite de pe masa de sărbători. Dacă la noi, acestea sunt folosite pe platourile de aperitive, există diferite tipuri de brânzeturi mai sofisticate care pot fi mâncate înainte de desert.

Dacă te-ai săturat de nelipsitele sarmale, piftii, cârnați sau friptura de pe masa de sărbători și ți-ai propus ca anul acesta să ai parte de mâncăruri mai ușoare sau vrei să-ți surprinzi invitații cu un meniu franțuzesc, în rândurile următoare vei descoperi care sunt cele mai

sofisticate brânzeturi pe care specialiștii în domeniu le recomandă pentru a fi consumate de Crăciun. Mai mult decât atât, descoperă ce vin se potrivește în funcție de tipul de brânzeturi ales.

Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun

Citește și: Cum faci cel mai aspectuos platou cu brânzeturi sau “cheese board”. 5 Idei de aranjare

Meniu cu brânzeturi speciale pentru masa de Crăciun

În cadrul unei emisiuni, Cristian Preotu, proprietar de restaurant, a vorbit despre cele mai sofisticate brânzeturi care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun.

Și în România au început să fie multe brânzeturi care să fie maturate și interesante și să poată să fie concurente cu cele din Franța. Platoul de brânzeturi tradițional în Franța se pune pe masă la sfârșitul mesei pentru ca cei cărora încă le mai este foame, să guste și să-și finalizeze masa înainte de desert.

Este un fel de pre-desert .”, spune specialistul în domeniu.

Acesta ne recomandă să încercăm un mix de mai multe brânzeturi în funcție de preferințele fiecăruia. Acestea pot să fie de vacă, de capră sau de oaie. Potrivit specialistului în domeniu, printre cele mai sofisticate brânzeturi se află cele maturate.

Pentru a începe degustarea de brânzeturi, începi cu brânzeturile de capră mai lejere.Sunt

unele mai dulci, altele mai parfumate, sunt chiar și cele foarte parfumate. Cele care lasă un miros în casă atunci când deschidem frigiderul, sunt acele brânzeturi maturate care au stat timp de 60-90 de zile și au dezvoltat arome speciale
.”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum servim brânzeturile la masa de sărbători

Citește și: DESCOPERĂ: Meniu vegetarian de Crăciun. Rețete pentru sărbători fără carne

Cum servim brânzeturile la masa de sărbători

Așadar, pe lângă faptul că acestea se servesc înainte de desert, sunt foarte importante și combinațiile alimentare pe care le facem. Specialistul în domeniu ne recomandă ca atunci când optăm pentru un platou cu brânzeturi la masa de sărbători, să evităm consumul de citrice și să nu alegem mai mult de 4-5 sortimente de brânză.

Mai mult decât atât, acestea se pot consuma alături de o dulceață și neapărat cu un pahar de vin.

Aceste brânzeturi le recomand să fie gustate, mai ales de sărbători cu o dulceață de cireșe negre sau cu o dulceață de smochine sau de ce nu, una de caise, care să îndulcească puțin gustul acela picant .”, spune specialistul în domeniu.

 

Cum alegem vinul potrivit în funcție de tipul de brânzeturi

Citește și: Cu ce se mănâncă brânza cu mucegai

Cum alegem vinul potrivit în funcție de tipul de brânzeturi

Citește și: Ce se întâmplă cu Veronica după câteva zile în “Casa iubirii”. Frumoasa concurentă a dezvăluit totul pe o rețea socială- kanald.ro

Citește și: O tânără a născut noaptea trecută în Parcul Tei din Capitală, la minus 5 grade Celsius. Ce s-a întâmplat cu bebelușul- stirilekanald.ro

Există anumite vinuri care merg mănușă cu diferite tipuri de brânzeturi, în funcție de textura și gustul acestora.

Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă ca pentru brânzeturile din lapte de capră să optăm pentru un vin alb sec.

De asemenea, gustul puternic al brânzei cantal, obținută din lapte de vacă merge la fel de bine cu un pahar de vin alb sec.

Gustul de vin roșu s-ar putea să fie puțin prea puternic pentru această brânză .”, spune specialistul în domeniu.

O altă brânză care nu trebuie să lipsească de pe platoul cu brânzeturi este brânza camembert din lapte de vacă. Textura sa cremoasă se potrivește perfect cu un vin roșu, având și același nivel al tăriei.

Astfel, ținând cont de sfaturile din acest articol, te poți bucura de gustul sofisticat al bucătăriei franceze în cadrul propriei mese de Crăciun. De asemenea, vei avea parte de o gustare ușoară și îți vei surprinde în același timp invitații cu preferințele alimentare.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Metoda prin care negustorii de brânzeturi îşi înşală cumpărătorii. Cum să recunoşti dacă telemeaua de capră este falsificată

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Numărul victimelor incendiilor din Los Angeles crește alarmant! La cât a ajuns bilanțul

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Cu ce se ocupă Robi după descalificarea din „Casa iubirii”. Cum decurge viața fostului concurent după povestea de dragoste avută cu Teodora

"L-am văzut!" - Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies