Cum alegi medicul stomatolog bun pentru tine. „Să nu renunțe așa ușor la dinții lor”


Sănătatea dentară este extrem de importantă, de aceea trebuie să fim extrem de atenți în privința medicului stomatolog pe care îl alegem.


In articol:

Doctorul Anca Vereanu a explicat care sunt principiile pe care să le urmărim atunci când mergem la medicul dentist și ce situații ar fi bine să le evităm.

După ce criterii ne ghidăm, atunci când ne alegem medicul dentist

Citeste si: Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor. „Vizitele pentru detartraj se pot face absolut oricând!”

În ultima perioadă, piața cabinetelor dentare s-a mărit și a apărut un fenomen nou: multe clinici sau cabinete care își fac reclamă excesivă, în special în mediul online.

Foarte multe persoane se ghidează după imaginile frumoase pe care le văd pe rețelele de socializare, și nu pe expertiza doctorului. Medicul a recomandat că o abordare corectă la stomatolog, este aceea să adresăm cât mai multe întrebări, legate de ceea ce urmează să se întâmple.

„Să vii să pui toate întrebările pe care le ai în cap și care te pot lămuri să iei o decizie mai bună asupra modalității de tratament, pentru că fiecare caz are cel puțin două sau trei variante  de tratament.

Varianta cea mai bună, care poate e costisitoare, dar ar trebui să știi despre ea. Pacienții au început să aleagă modalitatea de tratament după cost, pentru că așa le este prezentată în aceste corporații.”, a declarat stomatologul.

În utlima perioadă, există o problemă la unii stomatologi, în ceea ce înseamnă comunicarea dintre pacient și doctor. Astfel, cei care vin la consult au parte doar de o variantă a soluționării problemei, când de fapt, ar trebui să li se ofere mai multe tipuri de tratament, în cele mai multe situații.

Cum ne poate afecta o procedură greșită

Citeste si: TOT ce trebuie să știi despre aparatul dentar

Doctorul Anca Vereanu a povestit că există o mulțime de medici care le recomandă pacienților să recurgă la scoaterea dinților sănătoși. Specialistul a explicat că această situație este extrem de gravă și poate produce repercusiuni majore.

„Scoaterea unor dinți se însoțește de o retragere a osului și o resorbție, pentru că osul maxilar în zona laterală, unde obrajii se înfundă la bătrânețe. În momentul când scoți dinții, premolarii, molarii, există o retracție a osului și de foarte multe ori osul are mai puțin de 6 mm. Deci pierzi jumate din volumul osos, prin retracția dinților. Să nu renunțe așa ușor la dinții lor. Este neprofesionist ca medic, să indici unui pacient extracția unor dinți buni, pe care se mai pot face coroane, pivoți, care pot fi intercalați cu implanturi.  În momentul în care îți alegi doctorul, trebuie să alegi un profesionist, care îți dă mai multe variante de tratament, și cu păstrarea dinților și cu implanturi.”, a explicat stomatologul.

Alegerea medicului stomatolog și a deciziilor, impune responsabilitate

Citeste si: Cum tratezi intoleranța alimentară: „Intoleranțele se manifestă nespecific”

Specialistul a expus și varianta unor excepții medicale, în care riscurile sunt mai mari. În această situație, pacientul trebuie să cunoască foarte bine problema și șă fie responsabil de ceea ce își asumă. De asemenea, doctorul a explicat că în spatele unor dinți frumoși, stă de foarte multe ori un tehnician dentar bun. În ceea ce privește o dantură sănătoasă, care a suferit tratamente corecte, medicul stomatolog își atribuie meritele. Geneticul joacă un rol important în cazul dinților, însă un medic mai puțin specializat, poate strica o dantură frumoasă.

„Să alegi în totală cunoștință de cauză, să semnezi că ai fost informat că această procedură la 48 de ani îți aduce multe dezavantaje, atât estetice, cât și funcționale.Dacă tratamentele nu au fost corect executate, pentru că medicul nu are competențe, înseamnă că dinții ăia frumoși o să îți cadă în câțiva ani, pentru structura nu a fost bine tratată”, a declarat medicul dentist.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Tipuri de scări interioare și cum să le amenajezi

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce tip de grăsime alegem pentru gătit. „Este pe primul loc”

De ce își pun femeile filtre pe rețelele de socializare. „Orice exagerare ajunge să se întoarcă împotriva noastră”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri