Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor. „Vizitele pentru detartraj se pot face absolut oricând!”


Perioada sarcinii poate aduce cu sine și multe întrebări legate inclusiv de domeniul stomatologic. Însă știați ce se recomandă în această privință?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact afecțiunile dentare care se pot agrava în timpul sarcinii, dar și dacă aciditatea stomacală afectează sau nu dantura, în timpul sarcinii.

În plus, descoperiți și care sunt tratamentele   recomandate pentru femeile gravide, dar și dacă acestea pot face sau nu radiografii dentare, în perioada sarcinii, toate acestea chiar de la doamna doctor Lorelai Nassar, medic stomatolog implantologie, invitată în cadrul emisiunii „Dimineața cu Noi!”, de la  Kanal D.

emisiune dimineata cu noi

Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: 6 mituri din stomatologie demontate de medicul dentist

 

Care sunt afecțiunile dentare care se pot agrava în timpul sarcinii

Deși majoritatea persoanelor consideră că în timpul sarcinii, viitoarea mămică are organismul lipsit de calciu, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit.

În general, există preconceptia că sarcina deprivează persoana respectivă de calciu, ceea ce este total greșit, pentru că, corpul nostru are foarte multă grijă în primul și-n primul rând de statusul fătului și apoi de păstrarea condiției de sine într-un echilibru și într-o armonie.

Astfel încât, indiferent de consumul de calciu, procentul de calciu din dinți și din oase rămâne absolut neschimbat, dar ce se întâmplă în sarcină, este datorită schimbărilor hormonale, gingiile devin ușor tumefiate, ușor hiperemiate și sângerează cu mai multă ușurință. De altfel, fenomenul ăsta îl regăsim și de ciclu menstrual și atunci datorită acestei sângerări și acestei sensibilități gingivale, pacienta poate să acuze dureri.”, a menționat doamna doctor Lorelai Nassar, medic stomatolog implantologie.

Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 5 Reguli de igienă dentară pentru copii. „Este loc și de mai bine!”

 

Aciditatea stomacal ă afectează sau nu, dantura pe parcursul sarcinii

Deși poate că puține persoane știu, atunci când vine vorba despre hiperaciditatea formată în stomac, aceasta poate să reprezinte un factor producător de eroziuni dentare. Astfel încât, suprafețele dentare pot fi afectate într-un mod negativ.

Hiperaciditatea din stomac poate să fie un factor care să producă aceste eroziuni dentare. În primul trimestru, lucrurile se întâmplă cu mai mare virulență și acesta este și un timp în care de obicei se preferă să nu se facă tratamente stomatologice, de ce? Pentru că în primul trimestru, există frecvența mai mare de avorturi spontane și atunci nu se dorește asocierea între un episod neplăcut de genul acesta, cu tratamentul stomatologic. Hiperaciditatea gastrică poate să afecteze în mod negativ suprafețele dentare, dar mai curând ar provoca mici zone de eroziune, decât neapărat carii.”, a precizat Lorelai Nassar, medic stomatolog implantologie.

tratamente stomatologice in sarcina

Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cele mai simple metode prin care poți să-ți albești dinții

 

Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor

Se pare că atunci când vine vorba despre demineralizarea dinților, femeile însărcinate pot realiza oricând o vizită la stomatolog pentru un astfel de tratament.

Vizite de genul acesta pentru detartraj, pentru remineralizare, pentru tratamente neinvazive care nu implică neapărat anestezie, se pot face absolut oricând.

Anestezia nu este riscantă, categoric, deși vorbeam despre faptul că în primul trimestru și în ultimul trimestru al sarcinii nu sunt indicate tratamentele stomatologice. Dar dacă ele sunt imperios necesare, să spunem, o femeie în ultimul trimestru de sarcină are dureri atroce și trebuie neapărat să i se facă o extracție, mai bine să i se facă puțină anestezie, să i se facă extracția respectivă, decât să fie lăsată cu durerile acelea, pentru că va fi nevoită să ia analgezice și durerea în sine declanșează schimbări hormonale în corp, care influențează în mod negativ, copilașul.”, a mărturisit medicul stomatologic de implantologie.

se pot face sau nu radiografii in sarcina

Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților

 

Femeile însărcinate pot efectua sau nu radiografii dentare

La întrebarea adresată de către corespondenta Kanal D, Antonia Ștefănescu, în legătură cu radiografiile dentare, doamna doctor Lorelai Nassar a menționat că femeile însărcinate pot face radiografii dentare, fără probleme.

Femeile gravide pot să facă radiografii, pentru că, să nu uităm, în orice centru de radiologie, femeile sunt întrebate dacă este posibilitatea de sarcină și ele sunt protejate cu un șorț din plumb.”, a susținut doamne doctor Lorelai Nassar, în cadrul emisiunii, „Dimineața cu Noi!”, de la Kanal D.

afectiuni dentare in timpul sarcinii

Ce fel de tratamente stomatologice sunt recomandate gravidelor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 3 proceduri de estetică dentară la modă în 2022


Abonează-te pe

Citește și:

6 mituri din stomatologie demontate de medicul dentist

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

5 Reguli de igienă dentară pentru copii. „Este loc și de mai bine!”

Cele mai simple metode prin care poți să-ți albești dinții

Află care este cea mai frecventă cauză a pierderii dinților

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri