Cum alegem carnea pentru sarbatori


Carnea de calitate buna, neinghetata, este acoperita cu o crusta pal-rosie uscata, iar sucul de carne e transparent.

Culoarea carnii taiate este de la roz-deschis pana la rosu-inchis, in functie de varietate, varsta si gradul singerarii animalului. Consistenta carnii e elastica.

Trucuri pentru a obtine o friptura frageda! Iata ce trebuie sa faci

Culoarea grasimii de bovina e alba-galbuie, a celei de porc, alba sau alba-roz. Carnea dezghetata de calitate e de culoare rosie, are consistenta moale. Carnea necalitativa e acoperita cu o crusta de culoare negrie, e umeda, lipicioasa, cu suprafata mucoasa. Taiata, are culoare cenusie sau verzuie, se lipeste de degete. Grasimea e rinceda, iar maduva nu umple cavitatea oaselor. Mirosul e fetid.

Toba la sticla - reteta pentru Craciun si Revelion

Pentru aprecierea calitatii carnii, se introduce cutitul fierbinte. Cand carnea e alterata, cutitul emana un miros fetid. Daca alegeti pui congelat, asigurati-va ca acesta este complet inghetat si ca nu are lichid in interiorul pungii. Acest lichid sugereaza faptul ca puiul a mai fost inghetat si apoi decongelat.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri