Dr. nutritionist Vera Daghie: “Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! Ba chiar ajuta in procesul de slabire. Preparat termic, porumbul ajuta la intensificarea arderilor”.
PROPRIETATILE PORUMBULUI:
Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fi er, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc.
• prin vitamina E pe care o contine, este un puternic antioxidant si protejeaza impotriva artritei, avand totodata si proprietati anti-aging;
• fibrele porumbului previn constipatia si cancerul colorectal;
• Beta-criptoxantina din porumb previne cancerul pulmonar;
• porumbul ajuta la scaderea colesterolului total, imbunatateste memoria si functiile cognitive;
• porumbul este un bun diuretic si, consumat regulat, poate preveni retentia de apa in organism;
• porumbul actioneaza foarte bine in: litiaza renala, cistita cronica, ateroscleroza, avitaminoza, nevroza, obezitate, gastrita, ulcer si chiar tulburari sexuale.
INGREDIENTE:
400-450 g mamaliga mai moale (se cantareste gata preparata)
250 g branza burduf
10-15 g unt
6-7 fire
1 legatura marar tocat marunt
Se amesteca toate ingredientele bine, se pun intr-o tava si se dau la cuptorul preincalzit la 150°C pana cand capata o crusta (aproximativ 10-15 min). Optional, se poate servi cu crema de iaurt sau cu salata de muraturi sau de ceapa rosie. Aceasta combinatie este fascinanta si va sfatuiesc sa nu pierdeti nici cel mai mic detaliu din ingrediente.