Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție
Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Află din rârndurile următoare cum poți trata vergeturile.

Vergeturile sunt o problemă des întâlnită în rândul femeilor, care adesea se simt complexate de aspectul acelor linii fine albe care apar pe piele. Deși unele femei le consideră atrăgătoare și nu sunt deranjate de aspectul lor, multe femei își doresc să scape de acestea și fac tot posibilul să prevină apariția lor.

În cadrul unei emisiuni, Dana Chielcea, medic specialist dermatovenerolog, a vorbit despre vergeturi, cum pot fi acestea tratate și cât de importantă este prevenția în astfel de situații.

Vergeturile se prezintă de obicei sub forma unor dungi sau striații orizontale, fie verticale. Adesea apar în adolescență deoarece de obicei atunci începe o creștere bruscă în înălțime sau în greutate, iar pielea noastră nu are timp să se acomodeze la aceste schimbări, iar firele de colagen din derm, adică din stratul de mijloc al pielii, se rup .”, a explicat specialistul în domeniu.

Pe lângă creșterea bruscă în înălțime sau în greutate, vergeturile mai pot apărea și în timpul sarcinii, la naștere, în urma unor afecțiuni sau a unor tratamente cortizonice, topice sau sistemice. De asemenea, factorul genetic influențează și acesta apariția vergeturilor.

Descoperă în rândurile următoare cum pot fi prevenite și tratate.

Creme și loțiuni

Citește și: Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție
Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție[Sursa foto: freepik]

Hidratarea pielii este esențială în procesul de prevenire al vergeturilor. Astfel, se recomandă folosirea cremelor hidratante, a uleiurilor și a balsamurilor care sunt menite să ne hidrateze pielea în profunzime și să prevină apariția acestora. Pe de altă parte, atunci când vine vorba de tratare, vergeturile se pot ameliora prin folosirea unor creme speciale, dar de cele mai multe ori tratamentul nu există în astfel de cazuri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Procesul acesta intern de rupere a fibrelor de colagen nu poate fi în totalitate estompat sau tratat doar prin folosirea unor produse topice extern .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Proceduri cosmetice

Citește și: Remedii la domiciliu pentru vergeturi

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție
Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, în cazul persoanelor care se confruntă cu aceste rupturi de colagen este foarte important să apeleze la un consult dermatologic pentru a identifica exact care este cauza ce a dus la aceste semne la nivelul pielii.

Este foarte important un consult dermatologic pentru că uneori vergeturile pot să ascundă mai mult decât un inconvenient estetic și poate fi necesar și consultul endocrinologic.

Medicul poate să examineze zona în care au apărut și în funcție de caracteristicile lor putem să stabilim ulterior un protocol de tratamente personalizate pentru fiecare în parte .”, a spus specialistul în domeniu.  

În acest caz, există două proceduri menite să amelioreze aspectul vergeturilor. Este vorba de laser fracțional CO2 sau radiofrecvența combinată cu microneedling.

Se fac cu anestezie locală înainte, dar sunt proceduri suportabile.

Rezultatele apar chiar și după o primă ședință. În medie sunt trei ședințe. Un rezultat final îl putem evalua la 3-6 luni după ce am terminat un protocol de tratament. Vergeturile nu dispar în totalitate, dar pielea se îmbunătățește semnificativ .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Tratamente naturale

Există și o serie de tratamente naturale aplicate la nivel local al căror scop este de a hidrata pielea în profunzime și de a preveni apariția vergeturilor. În acest caz, putem să vorbim despre masajul cu ulei de măsline, ulei de ricin sau cu ulei de migdale.

Alimentație și hidratare

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție
Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție[Sursa foto: freepik]

Pe lângă cele menționate anterior, alimentați și hidratarea sunt alți factori foarte importanți în procesul de prevenție și ameliorare al vergeturilor. Astfel, dacă adoptăm un stil de viață sănătos cu o alimentație corespunzătoare putem să evităm creșterea bruscă în greutate care duce la apariția vergeturilor.

De asemenea, pe lângă hidratarea la nivel loc prin intermediul produselor cosmetice și a tratamentelor naturale, este esențial ca organismul nostru să fie hidratat din interior, iar pielea să își păstreze elasticitatea și fermitatea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum sa scapi de ridurile de pe gat

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies