Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Află din rârndurile următoare cum poți trata vergeturile.

Vergeturile sunt o problemă des întâlnită în rândul femeilor, care adesea se simt complexate de aspectul acelor linii fine albe care apar pe piele. Deși unele femei le consideră atrăgătoare și nu sunt deranjate de aspectul lor, multe femei își doresc să scape de acestea și fac tot posibilul să prevină apariția lor.

În cadrul unei emisiuni, Dana Chielcea, medic specialist dermatovenerolog, a vorbit despre vergeturi, cum pot fi acestea tratate și cât de importantă este prevenția în astfel de situații.

Vergeturile se prezintă de obicei sub forma unor dungi sau striații orizontale, fie verticale. Adesea apar în adolescență deoarece de obicei atunci începe o creștere bruscă în înălțime sau în greutate, iar pielea noastră nu are timp să se acomodeze la aceste schimbări, iar firele de colagen din derm, adică din stratul de mijloc al pielii, se rup .”, a explicat specialistul în domeniu.

Pe lângă creșterea bruscă în înălțime sau în greutate, vergeturile mai pot apărea și în timpul sarcinii, la naștere, în urma unor afecțiuni sau a unor tratamente cortizonice, topice sau sistemice. De asemenea, factorul genetic influențează și acesta apariția vergeturilor.

Descoperă în rândurile următoare cum pot fi prevenite și tratate.

Creme și loțiuni

Citește și: Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

[Sursa foto: freepik]

Hidratarea pielii este esențială în procesul de prevenire al vergeturilor. Astfel, se recomandă folosirea cremelor hidratante, a uleiurilor și a balsamurilor care sunt menite să ne hidrateze pielea în profunzime și să prevină apariția acestora. Pe de altă parte, atunci când vine vorba de tratare, vergeturile se pot ameliora prin folosirea unor creme speciale, dar de cele mai multe ori tratamentul nu există în astfel de cazuri.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Procesul acesta intern de rupere a fibrelor de colagen nu poate fi în totalitate estompat sau tratat doar prin folosirea unor produse topice extern .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

Proceduri cosmetice

Citește și: Remedii la domiciliu pentru vergeturi

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, în cazul persoanelor care se confruntă cu aceste rupturi de colagen este foarte important să apeleze la un consult dermatologic pentru a identifica exact care este cauza ce a dus la aceste semne la nivelul pielii.

Este foarte important un consult dermatologic pentru că uneori vergeturile pot să ascundă mai mult decât un inconvenient estetic și poate fi necesar și consultul endocrinologic. Medicul poate să examineze zona în care au apărut și în funcție de caracteristicile lor putem să stabilim ulterior un protocol de tratamente personalizate pentru fiecare în parte .”, a spus specialistul în domeniu.  

În acest caz, există două proceduri menite să amelioreze aspectul vergeturilor. Este vorba de laser fracțional CO2 sau radiofrecvența combinată cu microneedling.

Se fac cu anestezie locală înainte, dar sunt proceduri suportabile. Rezultatele apar chiar și după o primă ședință. În medie sunt trei ședințe. Un rezultat final îl putem evalua la 3-6 luni după ce am terminat un protocol de tratament. Vergeturile nu dispar în totalitate, dar pielea se îmbunătățește semnificativ .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

Tratamente naturale

Există și o serie de tratamente naturale aplicate la nivel local al căror scop este de a hidrata pielea în profunzime și de a preveni apariția vergeturilor. În acest caz, putem să vorbim despre masajul cu ulei de măsline, ulei de ricin sau cu ulei de migdale.

Alimentație și hidratare

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

Cu ce se tratează vergeturile. Opțiuni eficiente și sfaturi de prevenție

[Sursa foto: freepik]

Pe lângă cele menționate anterior, alimentați și hidratarea sunt alți factori foarte importanți în procesul de prevenție și ameliorare al vergeturilor. Astfel, dacă adoptăm un stil de viață sănătos cu o alimentație corespunzătoare putem să evităm creșterea bruscă în greutate care duce la apariția vergeturilor.

De asemenea, pe lângă hidratarea la nivel loc prin intermediul produselor cosmetice și a tratamentelor naturale, este esențial ca organismul nostru să fie hidratat din interior, iar pielea să își păstreze elasticitatea și fermitatea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 Citește și:

3 metode moderne prin care poți scăpa de celulită

Cum sa scapi de ridurile de pe gat

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies