3 metode moderne prin care poți scăpa de celulită

3 metode moderne prin care poți scăpa de celulită
3 metode moderne prin care poți scăpa de celulită

În războiul cu celulita, unul vechi, pe care l-au dus generații întregi de femei, avem noi aliați de nădejde oferiți de tehnologia și medicina modernă.

Vom vedea în continuare ce este celulita, de ce apare și care sunt metodele moderne prin care o putem combate.

 

Ce este celulita și de ce apare

 

Celulita sau aspectul de coajă de portocală al pielii, apare cel mai adesea pe coapse și fese și este o problemă estetică des întâlnită, ale cărei cauze sunt puțin cunoscute. Depunerile neuniforme de grăsime au factori hormonali și genetici, dar aspectul celulitei este influențat în mare măsură de greutatea corporală și de tonusul muscular.

 

3 metode moderne de luptă împotriva celulitei

 

Știm cu toate că alimentația și sportul sunt arme puternice împotriva celulitei deoarece ne ajută să evităm îngrășarea. Însă uneori ele nu sunt de ajuns, așa că putem apela și la metodele moderne de luptă împotriva celulitei.

 

1. Drenajul limfatic cu un dispozitiv special

 

Drenajul limfatic este un tip de masaj care se poate face manual, de către un terapeut, dar și cu ajutorul dispozitivelor moderne, caz în care te poți bucura de această terapie în confortul casei tale. Drenajul limfatic stimulează circulația limfei și eliminarea toxinelor din organism. Pe lângă faptul că reduce inflamația și astfel contribuie la eliminarea celulitei, acest tip de masaj mai are o mulțime de beneficii deloc de neglijat.

 

2. Creme cu ingrediente moderne

 

Printre cele mai eficiente ingrediente din cremele anti-celulită se numără retinolul, o substanță întâlnită și în tratamentele pentru ten. Acesta îmbunătățește turnover-ul celulelor, adică ajută pielea să se regenereze și, în același timp, sprijină producția de elastină și colagen. Chiar dacă nu acționează asupra celulelor de grăsime care alcătuiesc celulita, cremele cu retinol pot îmbunătăți considerabil aspectul pielii. Conform Harvard Health, retinolul produce o sensibilitate la razele UV, motiv pentru care porțiunile de piele tratate cu această substanță trebuie protejate cu o cremă UV. Pe lângă retinol, cremele anti-celulită moderne pot să conțină și alte ingrediente, unul din cele mai eficiente fiind cofeina.

 

3. Tratamente corporale

 

Celulita și-a găsit noi inamici odată cu apariția tratamentelor corporale moderne precum mezoterapia, criolipoliza, radiofrecvența și altele. Chiar dacă nu elimină complet aspectul de coajă de portocală, aceste proceduri cosmetice îmbunătățesc considerabil aspectul coapselor și feselor, mai ales dacă sunt combinate cu sport și o dietă sănătoasă și dacă ședințele sunt repetate periodic. Se recomandă ca tratamentele corporale să fie efectuate sub supravegherea unui medic dermatolog sau estetician deoarece, ca orice intervenție cosmetică, au contraindicații și efecte secundare.

Tu ce metodă modernă de tratament folosești în lupta cu celulita?Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cuptorul tău ca nou! Două soluții simple și naturale pentru a scăpa de murdărie și grăsime

Cum arătau concurentele de la Insula Iubirii înainte de operațiile estetice. Cu greu le recunoști, diferențele sunt uriașe FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

Irina Loghin, mărturisiri neștiute despre Ion Dolănescu! Ce scrisori primea artista de la regretatul interpret de muzică populară? „Mi-a scris de la Dâmbovița.”

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies